Snemanje na visokogorskem smučišču je bilo zabavna in zanimiva izkušnja. Foto: Elvis Jackson
Snemanje na visokogorskem smučišču je bilo zabavna in zanimiva izkušnja. Foto: Elvis Jackson
Elvis Jackson v Križankah 2011
This Time je za Elvis Jackson neobičajna pesem, morda celo najbolj melodična v 14 letih delovanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Angležem je naša glasba všeč. To so dokazali s tem, ko smo morali igrati tudi po tri 'bise', in vsi promotorji so nam zatrjevali, da si nas želijo nazaj.

Marko Soršak
Elvis Jackson v Križankah 2011
Elvis Jackson bodo junija nastopili na Music Festu v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Za skladbo This Time so iz Velike Britanije prejeli dobre komentarje, zato so se odločili, da je čas, da za melodično, sproščeno in tako rekoč baladno pesem posnamejo videospot. Za prizorišče so si izbrali Kanin nad Bovcem.

Zanimivo je, da so Elvis Jackson pri videospotih vedno sodelovali z drugo ekipo in režiserjem, nič drugače ni bilo tokrat. Produkcijska ekipa Mitrumedia in režiser Matej Mitruševski sta se spopadla z drznim izzivom: videospot posneti na visokogorskem smučišču. Kaj je nastalo, si lahko ogledate v priloženem videu.

Več preberite v spodnjem pogovoru z bobnarjem skupine Markom Soršakom.

Dejali ste, da je skladba This Time precej neobičajna za vas. Zakaj?
Tako so rekli tudi naši oboževalci, ki so skladbo prvič slišali na radijskih valovih. Morda zato, ker so pričakovali stare, hitre in razdivjane Elvise. Dobili pa so bolj melodično in z reggaezvoki omehčano pesem. Skladba This Time je bila in še vedno je za marsikaterega urednika slovenskih radijskih in tiskanih medijev pravo odkritje in presenečenje. Slišalo pa se je tudi od daleč: "Kaj pa je to za en ameriški bend?" Ali morda neobičajna, ker je preprosto bolj baladna skladba. Vsak si lahko razlaga po svoje. Mi si pa želimo zgolj to, da je skladba všeč našim poslušalcem in da jo odpojejo z nami na koncertih.

Kako je bilo snemati videospot na 2200 metrih?
2204 je bilo pravzaprav. Zelo nam je bilo všeč, kako je ekipa Kanina skrbela za nas in nam nudila odlične pogoje za snemanje. Očitno imajo tudi dobre veze pri tistih zgoraj, ki urejajo vreme. Se pa tudi zgodi, da potrošijo kakšen bonus, saj smo morali koncert na Kaninu že trikrat prestaviti zaradi slabega vremena. Imamo pa spot. Snemanje je bilo zabavna in zanimiva izkušnja.

Sicer imate radi sneg in smučanje?
Pri smučanju ali deskanju nismo najbolj aktivni. Če se pošalimo, smučamo bolj po inštrumentih. Sneg pa imamo radi, če ta ni na cestišču in ne naredi voznikom preglavic. Na gorah in smučiščih je pa prav fantastičen.

Kako ste zadovoljni s svojo koncertno turnejo po Evropi? Kakšni so odzivi?
Smo zadovoljni. Dnevi so bili lepi in dolgi, končali smo jih z dobrim koncertom. Prevozili smo več kot deset tisoč kilometrov, nosili opremo, postavljali podobo odra, odigrali koncert, pospravili, nosili nazaj v kombi in se odpravili na naslednjo pot. Angležem je naša glasba všeč. To so dokazali s tem, ko smo morali igrati tudi po tri 'bise', in vsi promotorji so nam zatrjevali, da si nas želijo nazaj. Roko na srce, ta trenutek nimajo ravno sreče z lastno glasbeno sceno. Tudi sami potožijo, da so že pošteno siti jokanja in stokanja. Zavedamo pa se, da nas čaka še dolga pot, vendar verjamemo vanjo, zato gremo nazaj. Počasi se na radijskih postajah prijema tudi pesem This Time, te dni pa smo na Otoku začeli tudi promocijo spota. Morda nam bo to v pomoč naslednjič, ko se bomo tja vrnili.

Kakšni so vaši načrti glede novega albuma?
Letos bomo posneli novi album. Pesmi imamo že tako rekoč končane, kmalu se snema demo. Še predtem bomo ustvarili predelavo pesmi R.E.M. Ta bo objavljena na albumu predelav omenjene skupine, ki ga bo izdalo ameriško veleposlaništvo v Sloveniji. Takoj zatem sledi snemanje albuma, če bomo pa tega še letos tudi izdali, je pa odvisno od različnih dejavnikov, med drugim tudi od krize v naši državi, ki posredno vpliva na naše nastope in dolgove, ti pa se večajo zaradi velikih vlaganj v tujino, saj nam sponzorji težko prisluhnejo in pomagajo. Prijetni del odvisnosti pa je v pričakovanju naslednjih koncertov v Angliji.

Skupino Elvis Jackson lahko pri nas srečate v petek, 20. aprila, na Šentrocku v Šentjurju pri Celju. Naslednji koncert imajo napovedan šele v petek, 15. junija, ko bodo nastopali na Rock Music Festu v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču skupaj s skupinami Sunrise Avenue, Warrior Soul, Lollobrigida, Tide in drugimi. Prav tako bodo čez poletje nastopili na festivalu Švic ter drugod po Sloveniji in Hrvaški.

Angležem je naša glasba všeč. To so dokazali s tem, ko smo morali igrati tudi po tri 'bise', in vsi promotorji so nam zatrjevali, da si nas želijo nazaj.

Marko Soršak