Je Liam lahko uspešen brez Noela - in obratno? Foto: EPA
Je Liam lahko uspešen brez Noela - in obratno? Foto: EPA
Noel Gallagher in Sara MacDonald
Noel in Sara sta zaradi naraščaja presrečna. Foto: EPA

Glavni pevec britanske zasedbe Oasis je v hudem boju, v katerem je glas oddalo več tisoč bralcev omenjene revije, premagal tudi tako zveneča imena, kot so Freddie Mercury, Bono in John Lennon (celotni seznam si lahko pogledate ob koncu novice).

Pomenljivo je, da je ta novica prišla na dan le nekaj ur pred prvim samostojnim koncertom Liamovega brata Noela, potem ko je ta po hudem sporu lani poleti zapustil skupino. Ko so Liama vprašali, kaj je njegov recept za uspešnega in priljubljenega frontmana, je bil čisto kratek: "Lepo se vedi in ne skači naokoli kot norec."

V neobičajnem izkazovanju bratske ljubezni - ali pa je šlo bolj za sarkazem, glede na to, da poznamo napete odnose v družini Gallagher - je Liam dodal, da bi sam pri izboru najboljšega vodje skupine izbral kar Noela, ki je sicer na koncertih večkrat prevzel vodilno vlogo na odru in zapel tudi precej pesmi.

"Chris Martin je za 35-letnike"
Pevec zasedbe Kasabian Tom Meighan, ki se je na seznamu najboljših pevcev uvrstil na 19. mesto, pa se strinja, da je Liam idealni vodja skupine. "Chris Martin (pevec Coldplayev) je v redu, če si star 35 let in si žalosten, ker so ti zvišali obrok za odplačevanje stanovanja. Liam pa je glas, ki ga želiš slišati, če si svoboden, sproščen in imaš življenje pred seboj."

Osnovna zasedba skupine Oasis je razpadla avgusta lani, ko je Noel po letih pričkanja in prerekanja z Liamom (dokončno?) odkorakal iz skupine. Liam naj bi še naprej nastopal z drugimi člani, Noel pa se je prav včeraj prvič predstavil v solorazličici.

Ko ne veš, kaj bi, preigravaj Oasis ...
Za "debitanski" nastop je izbral znamenito dvorano Royal Albert Hall v Londonu, kljub velikopoteznim napovedim pa ni predstavil niti ene nove pesmi, ampak se je zatekel k preverjeni različici - preigravanju največjih uspešnic skupine Oasis. Liama, ki je vedno veljal za bolj nepredvidljivega in težavnega, na koncertu ni omenil niti z besedo.

Noela sicer v prihodnosti čaka še ena zahtevna naloga, saj z dekletom Saro MacDonald pričakuje drugega otroka. Imata že sina Donovana, ki je star dve leti, Noel pa ima iz zakona z Meg Matthews tudi 10-letno hčer Anais.

Najboljših 20 frontmanov vseh časov (po izboru revije Q):
1) Liam Gallagher
2) Bono
3) Freddie Mercury
4) Damon Albarn
5) Chris Martin
6) Matt Bellamy
7) Jim Morrison
8) Bob Marley
9) Paul McCartney
10) John Lennon
11) Robbie Williams
12) Debbie Harry
13) Mick Jagger
14) Morrissey
15) John Lydon (a. k. a Johnny Rotten)
16) James Brown
17) Bruce Springsteen
18) Robert Plant
19) Tom Meighan
20) Joe Strummer