V studiu 1 Televizije Slovenija so danes posneli oddajo Misija Liverpool. V njej letošnji slovenski evrovizijski predstavniki premierno odigrajo skladbo, s katero bodo maja nastopili na velikem evrovizijskem odru, ki ga letos v imenu Ukrajine gosti Liverpool.

Besedilo je v slovenščini, Joker Out pa ostajajo zvesti svojemu prepoznavnemu glasbenemu slogu in zvoku. "S svojo interpretacijo in nastopom želimo prevesti slovenščino v neki univerzalen jezik plesa in zabave, ki ga vse države razumejo," je za MMC poudaril Jan Peteh. Kris Guštin pa je dodal, da bi Evropejcem radi predstavili, kaj pomeni "shagadelic rock'n'roll".

Podrobnosti nastanka skladbe in videospot

V oddaji, ki bo na sporedu prihodnjo soboto ob 20. uri na TV Slovenija 1, bodo gledalci izvedeli vse podrobnosti nastanka skladbe, s katero se bo Slovenija predstavila na izboru za Pesem Evrovizije. Prav tako bodo premierno predvajali tudi videospot.

Oddajo bo vodila Miša Molk, ikona slovenskih izborov za Pesem Evrovizije. Nastopili pa bodo številni glasbeniki, ki so tesno povezani z evrovizijskimi zgodbami preteklih let – Amaya, LPS, Nuša Derenda in Tomaž Mihelič. Gostja bo tudi kantavtorica Konstrakta, ki je leta 2022 na izboru za Pesem Evrovizije zastopala Srbijo.