Don (desno) in Phil sta navdihnila številne legende roka in popularne glasbe. Foto: EPA
Don (desno) in Phil sta navdihnila številne legende roka in popularne glasbe. Foto: EPA

Smrt legende so javnosti sporočili iz dvorane slavnih rock'n'rolla, kjer so ga označili za enega od velikanov popularne glasbe in soustanovitelja rock'n'rolla.

Brata Phil in Donald Everly sta svojo prvo uspešnico Bye Bye Love posnela leta 1957. Do konca petdesetih let sta imela že devet pesmi na lestvici top 40 in dve uspešnici na prvem mestu All I Have To Do Is Dream in Wake Up Little Susie.

Njuna glasba je močno vplivala na ustvarjanje Beatlov, The Beach Boysov, Bee Gees in Simona & Garfunkla. Slednja sta legendarni dvojec vzela tudi skupaj na turnejo leta 1980, kjer sta jima namenila posebno častno mesto na sredini svojih koncertov.

Brata sta se umetniško razšla leta 1973 in začela samostojno glasbeno pot, čeprav sta še nekajkrat skupaj sodelovala na spominskih turnejah vse do Philove smrti leta 2014. Je pa družina Everly povezana še z eno legendo roka. Donaldova hčerka Erin je bila prva žena pevca zasedbe Guns n' Roses Axla Rosa, o njej pa poje tudi legendarna pesem zasedbe – Sweet Child of Mine.