Na mednarodnem tekmovanju World Ice Cream Championship v italijanskem mestu Bologna, kjer je sodelovalo 32 ustvarjalcev mrzle sladice, je 11-članska žirija odločala o najboljšem sladoledu na svetu.

Finaliste izmed 3500 kandidatov so sicer na več sto dogodkih po vsem svetu izbirali štiri leta, zlato nagrado pa je s hrustljavo kreacijo, imenovano pistacijevo sadje končno podelila Ádámu Fazekasu iz Budimpešte. Sladoled, katerega osnova je krema iz pistacij, tej pa je med drugim ustvarjalec dodal tudi maline, je žirijo navdušil tako z okusom kot tudi predstavitvenim posnetkom.

Slaščičar je sicer pred nekaj leti v Rimu s tem sladoledom na Gelato Festival Europa osvojil prvo nagrado v kategoriji "nova generacija", tako je dobil čast, da je svojo državo zastopal na svetovnem prvenstvu. Njegove stvaritve lahko ljudje poskusijo tudi v njegovi slaščičarni Fazekas Cukrászda Budapest.

Drugo mesto je osvojil Carlo Guerriero iz španskega mesta Cadiz, ki je na tekmovanju sodeloval z živobarvnim kremnim sladoledom iz vina oloroso. Tretje mesto pa je osvojil Marco Venturino iz Varazze v Italiji s sladoledom, ki ga je poimenoval rožnata usta.