Katarina je priznala, da se botoksa boji in da za zdaj še ne razmišlja o tem. Foto: BoBo
Katarina je priznala, da se botoksa boji in da za zdaj še ne razmišlja o tem. Foto: BoBo
Katarina Čas (foto: Stane Sršen)
Vedno si je želela igrati in želi si, da bi to lahko še dolgo počela, ne glede na to, v kateri državi. Foto: Arhiv RTV SLO

Miha Šalehar je v studiu Vala 202 gostil svetlolaso lepotico, s katero sta se pogovarjala o slovenskih zvezdnikih, o opravljanju, nevoščljivosti in lepih Slovenkah.

Na vprašanje, ali na Slovenskem obstajajo zvezdniki, je Katarina odgovorila: "Da in ne. Če so zvezde medijsko izpostavljene osebe, ki jih ljudje poznajo, lahko govorimo o nekih zvezdah, ampak nobenega od naših zvezdnikov ne poznam, ki bi imel vilo z bazenom, asistente in toliko denarja, da se lahko distancira. Menim, da je za to pravo zvezdništvo potrebna neka distanca, ki je Slovenija ne premore. Še vedno gremo normalno v trgovino po toaletni papir ..." Šaleharja odgovor ni prepričal, zato je dodal: "Vendar pa v delikatesi dobite sveže hrenovke?" "Mogoče dobim kakšno kost za psa," je smeje pripomnila igralka.

Celoten pogovor lahko poslušate tukaj.

V tujini bolj sproščena
37-letna igralka je priznala, da se v tujini prav zaradi svoje prepoznavnosti doma počuti precej bolj sproščeno. "To ne pomeni, da plešem po mizah kot nora do petih zjutraj, ampak imaš pa občutek svobode, ker te nihče ne pozna, in to je 'luštno'."

Niti v tujini pa se ne more izogniti nevoščljivosti, saj kot pravi, je ta nacionalni šport v vseh deželah: "Ko se na primer pogovarjam z Irci, oni pravijo, da je to nacionalni šport Irske." Sicer ve, da gre njen uspeh komu v nos, ne razume pa zakaj. "Ne vem zakaj, ker nikomur nič nočem," pravi.

Tako kot nevoščljivosti ne mara tudi opravljanja. "Zdi se mi, da je to nekakšen hobi človeštva. Tračarjenje je nekaj, kar vsi radi počnejo. Mislim pa, da je to nekaj najbolj neproduktivnega. Vsakič, ko se ubadaš s tem, kaj nekdo drug počne, bi lahko naredil kaj zase, skuhal dobro večerjo partnerju (ali še kaj bolj romantičnega), prebral knjigo ..."

Pot do uspeha je intuicija
Čeprav je Katarina diplomirana ekonomistka, pa pravi, da ji na poti k uspehu ni pomagal poslovni načrt. Če bi imela poslovni načrt, bi se v tujini preizkušala že pri 20-ih, je priznala, tako pa raje zaupa intuiciji. "Ali te intuicija pripelje, da si na tisti pravi avdiciji in, seveda, da imaš dober dan in daš vse od sebe ter te potem vzamejo."

O sebi ne razmišlja kot o vroči Slovenki
V oddaji Spetek seveda ni šlo mimo provokativnih vprašanj, kot je: "A veš, koliko desnic mladih slovenskih fantov se je že okrepilo na tvojo podobo?" Svetlolaska je priznala, da o sebi kot o vroči Slovenki ne razmišlja. V nasprotju s Šaleharjem, ki ob pojmu Slovenka ne pomisli na privlačna dekleta, pa sama meni, da so v Sloveniji številne lepotice: "Je pa res, da vse te lepotice niso nujno v medijskem svetu."