Sašo Hribar in Tilen Artač sta sodelovala skoraj dve desetletji. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj
Sašo Hribar in Tilen Artač sta sodelovala skoraj dve desetletji. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj

Radijski in televizijski voditelj, imitator in glasbenik je bil gost Bojana Leskovca oz. oddaje Prvaki tedna, v kateri je beseda tekla tudi o Artačevem mentorju Sašu Hribarju in njegovi zapuščini. Artač, ki je svoje prve imitatorske korake delal prav pod Hribarjevim mentorstvom, ocenjuje, da je bila "oddaja Radio Ga Ga oddaja Saša Hribarja". "On je oče te oddaje. Tudi iz spoštovanja se mi zdi prav, da se oddaja, takšna, kot je bila do zdaj, konča."

Tilen Artač: Radio Ga Ga pripada Hribarju, upam, da bomo šli naprej z novim formatom oddaje

"Kar pa ne pomeni, da ne bi nastala oddaja, ki bi bila malo drugačna, postavljena na radio v leto 2023," je nadaljeval in dodal, da morda ne bi bilo slabo, če bi se ekipa po smrti Saša Hribarja kadrovsko okrepila, koncept pa posodobil: "Mislim, da bi lahko takšna oddaja bila dobra ter da bi bili poslušalke in poslušalci z njo zadovoljni."

Artač je nadaljeval, da si želi, da bi poslušalci čez nekaj let lahko rekli ne le, da je bila oddaja Radio Ga Ga super in da jo imajo v lepem spominu, ampak tudi, da je "ta oddaja, ki so jo potem naprej izpeljali, ravno tako dobra, kakovostna, da se ob njej nasmejimo, se zabavamo".

"Zagotovo razmišljamo in delamo na tem, ampak spremembe 100-odstotno bodo," je o tej temi še dejal Artač in poudaril, da je to seveda zgolj njegovo mnenje in da je pogoj za morebitno novo oddajo tudi strinjanje ostalih ustvarjalcev. Prepričan je sicer, da je treba postaviti nove temelje.

Sorodna novica Avdiofestival: drugi enodnevni festival sodobne govorne avdioprodukcije in radijskega medija

Po nenadni smrti imitatorja in avtorja oddaje Radio Ga Ga Saša Hribarja pred enim mesecem oddaje ni več na sporedu, petkovi dopoldnevi na Prvem so tako glasbeno obarvani. Z Radia Slovenija so nedavno sporočili, da se z ostalimi ustvarjalci oddaje še dogovarjajo, kako naprej, in da bodo odločitev sprejeli oktobra. Tudi na radiu so poudarili, da ostaja "želja, da se tradicija satiričnega pretresanja družbenega dogajanja nadaljuje".

Sašu Hribarju in Radiu Ga Ga se bodo nocoj poklonili tudi v okviru Avdiofestivala – sodelavci Radia Ga Ga bodo namreč ob 20.30 v živo izvedli satirično-imitatorsko predstavo Radio Ga Ga: Poklon Sašu Hribarju, dogodek pa bo mogoče spremljati tudi v neposrednem prenosu na Prvem.