Stavba, v kateri se nahaja londonski hotel W, ima 10 nadstropij. Steklena zunanjost barvo spreminja glede na čas dneva, vzdušje ali pa glede na posebne dogodke v hotelu ali okolici. Foto: Spletna stran hotela
Stavba, v kateri se nahaja londonski hotel W, ima 10 nadstropij. Steklena zunanjost barvo spreminja glede na čas dneva, vzdušje ali pa glede na posebne dogodke v hotelu ali okolici. Foto: Spletna stran hotela
Londonski W se, čeprav leži v srcu s turisti prenatrpanega območja, ponaša z odlično lokacijo, saj se da iz recepcije (na fotografiji) sprehoditi v Soho, Chinatown, Mayfair in Covent Garden. Foto: Spletna stran hotela
Wyld Bar je ime dobil po viktorijanskem mogotcu siru Johnu Wyldu, ki je pripravljal odmevne zabavne spektakle. Foto: Spletna stran hotela

Hotel W v sicer za mnoge ne ravno najprivlačnejšem delu britanske prestolnice, "turističnem getu" okrog Leicester Squara, ima 192 sob, pri opremljanju katerih nikakor niso varčevali. Nahaja se v nekdanji stavbi Swiss Centra, ki jo je severnoirsko podjetje McAleer & Rushe za 55 milijonov evrov odkupilo leta 2004.

Kot so povedali predstavniki podjetja, se je pojavilo že kar nekaj morebitnih kupcev, saj naj bi na londonskem trgu vladalo veliko zanimanje za tovrstne nepremičnine. Pri prodaji jih zastopa hiša Jones Lang LaSalle.

Hotel, ki je vrata odprl na letošnje valentinovo, je na zunaj umetniška instalacija Jasona Burgesa, prej je stavbo zaznamovala modernistična zunanjost. Šest kamer, ki so nameščene na strehi hotela, spremlja življenje v okolici, posnetki pa se predvajajo na zaslonih, nameščenih na stavbi, oblečeni v steklo.

Notranjost hotela je obarvana v temne tone in pridušeno osvetljena, daje občutek ekskluzivnega nočnega kluba in je odmik od običajnejše palete v kremastih tonih, ki je verigam luksuznih hotelov tako ljuba.

V hotelu je tudi dvorana za predvajanje filmov, ki naj bi bila po govoricah tam bolj kot usluga nekdanjemu londonskemu županu Kenu Livingstonu. Prav v kino v starem Swiss Centru naj bi namreč na prvi zmenek peljal svojo ženo in ker so dovoljenje za odprtje hotela stavbe dobili v času njegovega vodenja mesta, je morda res nekaj na teh govoricah.

Razkošje za 6.000 evrov na noč
Medtem ko so vse sobe, za katere je treba odšteti od okrog 300 evrov naprej, elegantno opremljene, so razkošni apartmaji tisti, ki naj bi med petičneži pritegnili več pozornosti. Med drugim so v njih nameščene kadi, v katere se lahko spravi več ljudi, najbolj pa izstopa podstrešni apartma, v katerem so vrtljivi kavč, džakuzi z velikanskim televizorjem, ogledala na stropih nad posteljo kraljevskih razsežnosti ... Samo vaš je lahko "že" za 6.000 evrov na noč.

V ospredju zamisli o trendovskem hotelu je tamkajšnji Wyld Bar, ki ga vodi Matt Hermer, lastnik skupine Ignite, pod katere okriljem deluje tudi trendovski nočni klub Boujis. Hermer pravi, da si je bar zamislil po vzoru Met Bara, priljubljenega londonskega zbirališča zvezdnikov v 90. letih. "Met Bar je bil prvi hotelski bar, ki je bil 'über-kul. Pred skoraj 20 leti je pomagal vzpostaviti družabno sceno. Želimo, da bi bili hoteli spet kul."

Hoteli verige W so magnet za zvezdnike po vsem svetu, podjetje pod okriljem družbe Starwood Hotels ima letos namen kar podvojiti število hotelov pod njihovo taktirko (londonski W je bil 40. po vrsti).

Se bo tudi londonski W uvrstil na seznam "vročih" zvezdniških hotelov? Glavni vodja hotela Kevin Rockey pravi, da to ni njihov glavni namen, saj si ne želijo le gostiti zabav, ampak tudi ustvarjati in sodelovati.

V galeriji si oglejte nekaj fotografij razkošne notranjosti hotela.