Glede na raziskava si Korejke bolj od sladkih besed želijo prstan. Foto: MMC RTV SLO
Glede na raziskava si Korejke bolj od sladkih besed želijo prstan. Foto: MMC RTV SLO
Bliža se praznik zaljubljencev. Rezultati južnokorejske raziskave so pokazali, kakšen je dober recept za izpoved ljubezni. Foto: EPA

Avtorji raziskave so ugotovili, da mora močnejši spol pri izrekanju ljubezni svoji dragi ali zaprositvi za roko upoštevati tri pravila - ne domnevaj, ne bodi skopušen in brez presenečenj v javnosti.

Raziskava po poročanju nemške tiskovne agencije dpa ugotavlja, da moški svoja dekleta pogosto razočarajo, ko jih zaprosijo za roko ali jim svojo ljubezen izrečejo na način, za katerega so sami prepričani, da je romantičen, s čimer pa se njihove partnerke ne strinjajo.

Na vzorcu 89 moških in 107 žensk so ugotovili, da je za večino žensk diamantni prstan najbolj zaželeno ljubezensko darilo, medtem ko moški napačno domnevajo, da si lepši spol želi zgolj sladke besede ali ljubezenske serenade. Nobena izmed 107 žensk si ne želi lepega govoričenja. Prvo pravilo glede na raziskavo se tako glasi - ne domnevaj.

Pred valentinovim smo vam na MMC-ju pripravili nagradno igro. Vabljeni k nalaganju romantičnih fotografij na Moj splet z zaznamkom "valentinovo 2009".

Čarobnost trenutka lahko kaj hitro izgine tudi, če je fant pri izbiri lokacije ekonomičen in neustvarjalen. "Bil je čeden in zabaven, a pustila sem ga, ko me je zasnubil v motelu blizu mojega doma. Prav obupno sem se počutila, ko sem v takem trenutku sedela na tako cenenem mestu," je poudarila ena izmed anketirank. Drugo pravilo torej - ne bodi skopušen.

Kot tretje pravilo pa so avtorji raziskave izpostavili izogibanje kakršnim koli presenečenjem v javnosti. Poudarjajo, da se dekle, ki jo doleti tak nenaden izliv ljubezni na javnem mestu, pogosto bolj kot ljubljeno počuti neprijetno in osramočeno. Igranje skrivalnic z zaročnim prstanom, ki ga moški skrijejo npr. v torti, pri ženskah prav tako ne deluje več. Mnoge anketiranke so takšno početje označile za zastarelo.

C. R.