Najditelj je razočaran nad nagrado. Foto: MMC RTV SLO
Najditelj je razočaran nad nagrado. Foto: MMC RTV SLO

Neki Italijan je v mestu Scandiano našel denarnico s čeki v vrednosti kar 715.000 evrov, med katerimi je bil eden za 100.000 evrov tudi takoj unovčljiv. Kljub temu se je pošteni 31-letni najditelj odločil, da denarnico odnese na policijsko postajo, kjer so jo nato vrnili lastniku.

Italijan si je zaradi svoje poštenosti obetal visoko nagrado. Italijanski zakon namreč določa, da se nagrade za najditelja gibljejo med 10 in 20 odstotki vrednosti najdenega. Italijana pa je čakal "hladen tuš" - lastnik denarnice z bogato vsoto mu je namreč ponudil le 500 evrov, kar je najditelja tako razjezilo, da se je odločil za tožbo.

"Počutim se izigranega"
Trgovec je bil precej razočaran. Sprva mu je lastnik denarnice, sicer gradbinec, dejal, da nima denarja, nato pa mu je ponudil 500 evrov nagrade. "Počutil sem se izigranega. Ni se mi niti zahvalil. Dejal je, da nima denarja, nato pa mi ponudil 500 evrov. Saj ne zahtevam 10 ali 20 odstotkov, kar določa zakon, 500 evrov pa se mi vseeno zdi smešna vsota," je dejal razočarani najditelj.