Moški iz New Yorka je želel sporočiti, da niso vse izkušnje z Airbnbjem tako močno pozitivne. Foto: Pixabay
Moški iz New Yorka je želel sporočiti, da niso vse izkušnje z Airbnbjem tako močno pozitivne. Foto: Pixabay

Za The Guardian je pojasnil, da se je ravno ločil, kupil hišo z razgledom nad reko Hudson, zato je na ta čas v življenju gledal kot na neko novo poglavje in se odločil, da poskusi še Airbnb.
Hišo je oddal trikrat ali štirikrat in v ponudbi jasno zapisal, da zabave niso dovoljene.

Nato je od mladega moškega dobil prošnjo za najem za eno noč, in sicer za silvestrovo. Razložil je, da ima majhno založbo in da si želi hišo uporabiti za nekaj fotografij za družbeno omrežje Instagram. "Tovrstne prošnje za fotografije sem že dobil, zato se mi ni zdelo nič nenavadnega."

Da bi bilo vse pripravljeno za prihod gosta, je z ekipo porabil tri ure, da so stanovanje pospravili, očistili, zamenjali rjuhe in podobno. "Gost je prišel ob 15. uri in je bil spoštljiv. Rekel je, da bo prišlo še nekaj ljudi, a da je to vse. Potem sem šel iskat sinova, ki po ločitvi z menoj živita polovico časa, in šli smo k moji mami, ki živi v bližini."

Nered je čistilo več kot 10 ljudi

Ko je naslednji dan prišel domov, da bi prevzel ključe, je bilo na dovozu parkiranih več avtomobilov, v hiši pa je nato našel približno 12 ljudi, ki so poskušali očistiti nered.

"Tla so bila videti, kot da bi nekdo po njih polil alkohol, nato pa po tej packariji plesal. Vse je bilo narobe - slike niso bile na stenah, manjkalo je pohištvo, steklo na stopnišču je bilo počeno, celo tla niso bila videti ravna. Potem pa sem opazil še, da so za čiščenje uporabljali mojo najboljšo posteljnino in brisače."

Mladenič je bil videti, kot da zabavo obžaluje, dejal je, da je bilo v hiši približno 20 ali 25 ljudi. "Nisem mu nasedel. Poklical sem policijo." Ko so prišli, so lastniku pojasnili, da so bili tam že ponoči - poklicali so jih sosedje, ki so menili, da imata zabavo njegova sinova, in lastnika niso poklicali, saj ju niso želeli spraviti v težave.

Dokaze o zabavi našel na Instagramu

Še isti večer sta mu otroka pomagala dokaze o zabavi poiskati kar na Instagramu, kjer je bilo ogromno fotografij in videoposnetkov, ki so pričali o tem, kaj vse se je dogajalo na zabavi. "Grozljivo je bilo v hiši videti toliko ljudi, ki so skakali po pohištvu. Uničili so kopalno kad in ploščice v kopalnici, spili vso mojo pijačo, razbili kozarce in uničili brisače."

Na spletu je našel celo povabilo na zabavo, za katero so moški morali plačati vstopnino, ženske pa ne. "Na zabavi je bilo 300 ljudi."

Ko je stvar poskušal prijaviti še Airbnbju, so ga sprva ignorirali, zato se je obrnil na medije. "Potem so z mano kontaktirali in se opravičili. Žal ne morem reči, koliko odškodnine sem dobil, a lahko povem, da je minilo že leto dni in popravila še vedno potekajo. Tla še vedno niso ravna."