Connellova in Tarala sta poskrbela za pravo vznemirjenje na sodišču (fotografija je simbolična). Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Connellova in Tarala sta poskrbela za pravo vznemirjenje na sodišču (fotografija je simbolična). Foto: freedigitalphotos.net

Takrat osemletni Sean Tarala je na dvorišču domače hiše v Westportu opazil teto in ji v velikem navdušenju skočil v naročje, pri čemer sta oba padla, teta pa si je zlomila zapestje. Takrat se ni pritoževala, ker ni hotela pokvariti vzdušja na zabavi. Nato pa je vložila tožbo na sodišču v znesku 127.000 ameriških dolarjev, tj. okoli 110.000 evrov.

Njeno življenje na Manhattnu v New Yorku pa naj bi bilo od takrat naprej izjemno težko. Med drugim, ker je na Manhattnu veliko ljudi, živi v tretjem nadstropju in ker na zabavah ne more držati v roki krožnika ali kozarca. Mediji, ki poročajo o primeru, se niso potrudili za razkritje pravega ozadja tožbe, ki jo je porota na hitro odpravila, čeprav pa jo je sodišče vzelo resno in odvetnika obeh strani sta ognjevito zagovarjala svoja stališča.

Odvetnik tožnice je trdil, da bi moral fant misliti na posledice, ko je teti skočil v naročje, odvetnik obtoženca pa mu je v bistvu odvrnil, naj ne govori neumnosti. Connellova je tožbo vložila šele leto dni po smrti svoje sestre oziroma fantove matere.