Foto:
Foto:

Beatty sicer še nikoli ni delal v javni upravi, vendar pa je že veliko let goreč podpornik ameriških demokratskih predsedniških kandidatov.

Nedavno je tudi ostro napadel sedanjega kalifornijskega guvernerja Arnolda Schwarzeneggerja, večkrat pa se je tudi pojavil na prireditvah, povezanih s političnim življenjem v Kaliforniji.

Zaradi tega so se tudi začele širiti govorice o njegovi možni kandidaturi. Vendar pa je v govoru na kalifornijski univerzi Berkeley zatrdil, da nima namena kandidirati, v isti sapi pa je pripomnil, da bi v hipu lahko naštel veliko demokratov in morda celo nekaj republikancev, ki bi bili boljši guvernerji, kot je to sedanji.

V precej politično obarvanem govoru je pozval k večji obdavčitvi bogatih in javnem financiranju volitev. Dejal je tudi, da je povsem očitno, da se "Guvernator" pripravlja na zavzetje Bele hiše. Seveda pa je treba povedati, da bo moral v tem primeru ameriški kongres sprejeti amandma k ustavi, saj ta za zdaj ne dovoljuje kandidaturo ljudi, ki niso bili rojeni v ZDA.