Čarom seksi Belgijke Barbare je Belmondo podlegel pred dvema letoma. Foto:
Čarom seksi Belgijke Barbare je Belmondo podlegel pred dvema letoma. Foto:
Par je bil še prejšnji mesec na tribuni za pomembneže na teniškem turnirju Roland Garros skupaj videti srečen. Foto: EPA

"Z Jean-Paulom imava poseben odnos," je pred kratkim izjavila 34-letna Barbara Gandolfi, spremljevalka velikana francoskega filma Belmonda. Res tako kaže, saj belgijska policija sumi, da je Gandolfijeva skupaj z nekdanjim soprogom Fredericom Vanderwiltom zapeljala slavnega igralca v nezakonite posle. Nekdanji zakonski par Gandolfi - Vanderwilt ima namreč poslovno mrežo spleteno od Belgije in Dubaja, vodita več podjetij, vključno z nočnimi klubi, butiki z oblekami in klubom svingerjev, za katerega naj bi ju navdahnil Kubrickov film Široko zaprte oči.

Čeprav vse podrobnosti raziskave še niso pricurljale v javnost, se zdi, da je par Belmonda prepričal, da je vložil denar v njune posle, nato pa sta ta denar uporabila nezakonito. Igralec bi tako lahko ostal brez vsega denarja, ki ga je vložil. Belmondova družina trdi, da Gandolfijeva ostarelega igralca izkorišča, kupil naj bi ji celo pregrešno drago hišo, v kateri pa ona ne prebiva več, saj je tam nastanjen - njen nekdanji soprog!

"Med nama se ni nič spremenilo"
Belmondo naj bi, potem ko je izvedel za raziskavo, že načrtoval tožbo proti svoji 42 let mlajši spremljevalki, a ji ga je nato uspelo prepričati v to, da je nedolžna. "Med nama se ni nič spremenilo. Jean-Paulu vlivam moč, drugo mladost. Nikoli ne bi pustila, da usahne," je Barbara povedala za revijo Paris Match.

Gandolfijevo menda sumijo tudi, da se ukvarja s prostitucijo, delala naj bi za agencijo spremljevalk Bentley's International Models pod šifro Alexandra, policija pa jo je lani zaslišala tudi v zvezi z grožnjami s smrtjo, ki so jih pred časom prejeli Belmondo, njegova nekdanja soproga Natty Tardivel in njuna sedemletna hči. Dokazali niso ničesar, je pa Nattyjeva po sodni poti poskušala Belmondu preprečiti, da bi še videval deklico.

Belmondo je zaslovel v 60. letih v času filmskega novega vala. Zanj najznačilnejše vloge so bile liki očarljivih pustolovcev ali ciničnih junakov. V zrelejših letih se je bolj posvetil gledališču. Od leta 2001, ko ga je zadela kap, do leta 2009, se z igro ni ukvarjal, lani pa je posnel film Un homme et son chien (Moški in njegov pes).

Trije zakoni, štirje otroci
Prvič se je poročil leta 1953 z Elodie Constantin, v zakonu so se mu rodili trije otroci (najstarejša, Patricia, je v požaru umrla leta 1994). Leta 1966 se je od soproge po zelo javnem razmerju z igralko Ursulo Andress ločil. Leta 1989 je Belmondo spoznal takrat 24-letno Nathalie Tardivel, leta 2002 sta se poročila in leto kasneje, ko je bil star 70 let, se je rodila njegova četrta hči. Leta 2008 se je od Tardivelove ločil, saj je spoznal Barbaro Gandolfi. 77-letni igralec je čarom nekdanje Playboyeve zajčice podlegel v neki restavraciji.