Enkrat na smučanju, drugič v podmornici, tretjič zgoraj brez na ribolovu, četrtič ob gobcu severnega medveda. Vladimir Putin je res pravi 'kerlc'. Foto: EPA
Enkrat na smučanju, drugič v podmornici, tretjič zgoraj brez na ribolovu, četrtič ob gobcu severnega medveda. Vladimir Putin je res pravi 'kerlc'. Foto: EPA
Pamela Anderson
Pamela Anderson se je že večkrat zavzela za zaščito živali. Foto: EPA

Nekdanja zvezdnica serije Obalna straža in znana borka za pravice živali je v Putinu prepoznala naklonjenost živalim, so sporočili iz organizacije Peta. "Moji prijatelji v Peti in jaz smo bili zelo veseli, ko smo videli nedavno serijo fotografij, v kateri ste pokazali, da vam za živali ni vseeno. Ker ste že prepovedali ubijanje tjulnjih mladičev, vam zdaj pišem, da bi prepovedali še uvoz izdelkov iz njihove kože. V Kanadi so skoraj vsi tjulnji, ki so ubiti, mlajši od treh mesecev."

Putin sicer pisma še ni videl, a je "zelo rahločuten" glede te teme, je sporočil njegov predstavnik Dmitrij Peskov. Lani je nekdanji predsednik in zdajšnji premier največje države na svetu z besedami, da gre za "krvava dejanja", prepovedal lov na zelo iskane tjulnje z belimi kožuhi.

Za Putina ni ovir?
Putin, ki rad kaže mišice Zahodu in je zelo trd pogajalec, sicer velja za velikega zagovornika narave in divjine - rad pa poskrbi, da ga pri teh njegovih podvigih vedno spremljajo novinarji in fotografi.

Svet so tako že obkrožile fotografije, na katerih je božal tigerčka, ki ga je dobil za rojstni dan, spet drugič pa je na Arktiki na 230-kilogramskega severnega medveda pomagal namestiti sledilno napravo.

42-letna zvezdnica, ki je zaslovela zaradi bujnega oprsja, prihaja pa iz Kanade, je sicer Putinu podobno pismo poslala že aprila lani, a takrat ostala brez odgovora.