Britney in Sam na rdeči preprogi leta 2019. Foto: AP
Britney in Sam na rdeči preprogi leta 2019. Foto: AP

Asghari v zahtevku za razvezo zakona zahteva tudi preživnino in poravnavo sodnih stroškov. Igralec namerava po navedbah njegovega odvetnika Neala Hersha izpodbijati tudi predporočno pogodbo, poroča TMZ.

Britney Spears je namreč pred poroko sklenila dogovor, v skladu s katerim v primeru ločitve ohrani svoje premoženje – pravico do katerega je vendarle dobila po letih sodne bitke glede skrbništva.

Asghari očitno ni zadovoljen z dogovorom in zahteva del premoženja, Spears pa naj bi njegov delež poravnala zunajsodno.

V zakonu slavne pevke in iransko-ameriškega igralca naj bi se začelo zapletati že pred meseci, vrag pa je vzel šalo pred tednom dni, ko je Asghari partnerico obtožil nezvestobe, čemur je sledil prepir "jedrskih razsežnosti". Asghari se je nato izselil iz njunega 12 milijonov dolarjev vrednega dvorca v Los Angelesu.

41-letna pevka in 29-letni igralec sta se spoznala leta 2016 na snemanju videospota. Septembra 2021 sta se zaročila, čemur je sledila razkošna poroka junija 2022. Aprila lani sta razkrila, da pričakujeta otroka, vendar sta mesec dni pozneje sporočila žalostno novico, da je Britney splavila.