12-letno zvezo sta okronala s poroko. Foto: EPA
12-letno zvezo sta okronala s poroko. Foto: EPA
David Furnish in Elton John
Poročila sta se na istem mestu kot princ Charles in Camilla. Foto: Reuters
David Furnish
David in Elton sta skupaj priredila fantovščino v gejevskem baru. Foto: Reuters

Elton in David sta le eden izmed 687 parov, ki se bodo poročili v sredo, prvi dan, ko je po novem zakonu dovoljena poroka med istospolnimi partnerji. Prvi lezbijki, ki sta se poročili, sta Grainne Close in Shannon Sickels. Prva geja, ki sta v Angliji dahnila da, pa sta Henry Kane in Christopher Flanagan.

Priprave za poroko so se začele že davno, v torek pa se je 180 povabljencev zbralo v londonskem gejevskem baru Too2Much, v katerem se je osebje za zabavo ob poroki maskiralo v Rimljane in kavboje.

Ob tej priložnosti so zapeli nekdanji člani skupine Take That, Bryan Adams in mnogi drugi pa tudi torta, iz katere so skočile striptizete, ni manjkala. Med gosti so opazili tudi Ozzieja Osbourna z družino in filmski zvezdi Elizabeth Taylor ter Liz Hurley.

Bill Clinton poslal videočestitko
Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton je slavljencema poslal videoposnetek, v katerem jima je čestital in dodal: "Če bi bilo več ljudi, kot je Elton, bi bil svet veliko boljši."

Mladoporočenca sta z zabavo varčevala, saj bosta po poroki organizirala še eno slovesnost. Tako so si v Too2Muchu povabljenci sami plačevali pijačo, organizator zabave, oblikovalec čevljev Patrick Cox, pa je osebje plačal s svojimi izdelki.

58-letni Elton in 42-letni David sta goste zaprosila, naj namesto daril podarijo denar v Eltonov humanitarni sklad za boj proti aidsu. Zabave po poročni slovesnosti, za katero so postavili ogromen šotor in pripeljali obilje hrane in pijače, se bo udeležilo okoli 700 povabljenih gostov.