Po opozorilu so ga policisti izpustili, čaka pa ga še srečanje s sodnikom - grozi mu celo zaporna kazen. Foto: EPA
Po opozorilu so ga policisti izpustili, čaka pa ga še srečanje s sodnikom - grozi mu celo zaporna kazen. Foto: EPA
George Michael in Kenny Goss
Po incidentom s policistom pod krinko na javnem stranišču je javnost izvedela, da je George gej in da ima fanta - Kennyja Gossa. S Kennyjem sta se sicer že nameravala poročili, odkar je v Veliki Britaniji to dovoljeno, a sta si kasneje premislila. Foto: EPA
George Michael
George je pretekli mesec končal s svojo, kot pravi zadnjo, koncertno turnejo. Zadnji koncert je imel v londonskem East Courtu. Foto: EPA

45-letni zvezdnik je bil aretiran v petek na javnem stranišču v londonskem parku Hampstead Heath, saj so pri njem našli različne vrste nedovoljenih substanc razreda A in C. Policisti so ga odpeljali s seboj na postajo in ga po opozorilu izpustili.

Zagrožena kazen zaradi posedovanja mamil razreda A, v katero spadajo ekstazi, LSD, heroin, kokain, crack, halucinogene gobe in amfetamini, je do sedem let zapora ali denarna kazen ali oboje, zaradi posedovanja mamil razreda C (kanabis, pomirjevala, nekatere tablete proti bolečinam, ketamin) pa lahko kršilce po britanski zakonodaji obsodijo na do dve leti zapora, denarno kazen ali oboje.

Po 15 letih se je vrnil na odre in napovedal slovo
Britanski pevec se je letos sicer po 15 letih premora vrnil na odre s svetovno turnejo, ki jo je končal prejšnji mesec s koncertoma v Londonu in Koebenhavnu. Takrat je tudi napovedal, da se bo počasi umaknil izpod žarometov in zaživel tiho in mirno stran od sveta šovbiznisa. Michael je na glasbenem prizorišču že od leta 1981, ko je začel kot pevec skupine Wham!, nato pa se podal na samostojno glasbeno pot. V svoji karieri je prodal več kot 100 milijonov plošč, velja pa tudi za najbolj predvajanega glasbenika na britanskih radiih v zadnjih dveh desetletjih. Lani je naznanil, da bo o svojem burnem življenju napisal avtobiografijo.

Prva aretacija leta 1998
Njegova zgodovina aretacij sega v leto 1998, ko ga je na javnem stranišču na Beverly Hillsu v Kaliforniji policist pod krinko Marcelo Rodríguez zasačil, ko je moške nagovarjal k seksu. Takrat se je tudi razvedelo za njegovo istospolno naravnanost in zvezo s Kennyjem Gossom - predtem se je namreč (vsaj na očeh javnosti) dobival z Brooke Shields, Whoopi Goldberg in Melisso Megginson. Pozneje se je izkazalo, da je imel med letoma 1991 in 1993 resno zvezo z Anselmom Feleppo, ki se je končala s partnerjevo smrtjo zaradi posledic aidsa. Leta 2007 je v nekem intervjuju pojasnil, da je svojo spolno usmerjenost skrival predvsem zato, ker se je bal, kako jo bo sprejela njegova mati. Zaradi prekrška ga je doletela blažja kazen - 80 ur družbenokoristnega dela.

Leta 2006 - leto "neumnih napak"?
26. februarja 2006 je znova prišel na naslovnice časopisov, ko so ga v Londonu aretirali zaradi posedovanja mamil razreda C. Zvezdnik je dogodek pozneje opisal z besedami: "Moja neumna napaka, kot vedno." Le slabe tri mesece pozneje so ga fotografirali, ko je zaspal v avtomobilu pred semaforjem. Potem ko mu je mimoidoči kakšnih pet minut trkal na okno, se je zbudil, se odpeljal naprej in le nekaj sto metrov naprej trčil v prometni znak. Nekaj dni po tem dogodku so ga policisti znova poklicali na pogovor, ker naj bi s svojim avtomobilom oplazil tri druga vozila parkirana na ulici, kjer živi.

Zaspal v avtu na cesti sredi Londona
1. oktobra istega leta v zgodnjih jutranjih urah so policisti znova trkali na okno njegovega mercedesa, saj zaradi uživanja marihuane ni mogel nadaljevati vožnje in je avto ustavil kar sredi ceste ter povzročil zastoj. Policisti so ga našli skoraj nezavestnega in ga najprej odpeljali v bolnišnico, nato pa še na postajo. George je priznal, da je vozil pod vplivom nedovoljenih substanc in skrušeno sprejel kazen - družbenokoristno delo in prepoved vožnje za dve leti. Obenem je dejal, da ima očitno težave z mamili in priznal, da kadi preveč marihuane ter da se trudi, da bi kajenje omejil.

Tanja Kozorog