Foto:
Foto:

Slovesnosti se je udeležilo 300 prijateljev in družinskih članov, šlo pa je za tradicionalni judovski obred, ki so ga izvedli v znanem dvorcu Greystone Mansion. Med gosti je bilo moč opaziti mnoga znana imena, med njimi na primer Nancy Reagan, Merv Griffin, Dan Aykroyd, Lauren Bacall, Tony Curtis, Vidal Sassoon in Anjelico Huston.

Ponovne zaobljube se je udeležil njun sin Peter z družino, prisoten je bil tudi Kirkov sin iz prvega zakona Joel, njegova brata Michael in Eric pa se slovesnosti nista mogla udeležiti. Michael Douglas je kot razlog navedel, da je moral spremljati svojo ženo, Catherine Zeta Jones, ki v Evropi snema nov film.

Kirk in Anne sta leta 1954 izkoristila prost dan, ki ga je imel Kirk na snemanju filma 20.000 milj pod morjem, pobegnila od doma in se v Las Vegasu poročila. Mlada zaljubljenca sta se sicer spoznala v Parizu, Anne je nato prišla v ZDA s turistično vizo, ko se je ta iztekla, pa Kirk ni želel tvegati, da je ne bi nikoli več videl, tako sta se poročila in Anne je ostala v Ameriki.

Kirk je na slovesnosti svoji ženi zapel tudi pesem, ki jo je napisal sam, njen naslov pa je Prosim, ostani zaljubljena vame.