Severina te dni promovira svoj novi album Dobrodošao u klub. Foto: MMC RTV SLO
Severina te dni promovira svoj novi album Dobrodošao u klub. Foto: MMC RTV SLO
Severina
Pevka je priznala, da bi se znova rada vrnila v Križanke, kjer je na svojem zadnjem koncertu nastopila z berglo zaradi poškodbe noge. Foto: MMC RTV SLO
Severina
Severina kljub promociji svojega novega albuma ostaja pazljiva pri besedah o svojem zasebnem življenju. Foto: Dallas
Severina
Pevka poudarja, da še vedno najbolj uživa na odru. Foto: EPA
Severina o letu 2012

"Letošnje leto si bom zapomnila po najlepšem dogodku v svojem življenju, in to je bilo rojstvo sina Aleksandra," je razkrila Severina v krajšem pogovoru za MMC. Pevka, ki je 21. decembra izdala svoj novi album Dobrodošao u klub, še vedno ostaja zadržana, ko vprašanja nanesejo na njeno zasebno življenje.

V iztekajočem letu je bolj kot njene skladbe v javnosti odmevala njena (propadla) romanca z 48-letnim srbskim podjetnikom, ki ga srbski tabloidi imenujejo "nekronani kralj bakra", Milanom Popovićem. Ta je pred dnevi za srbski portal B92 dejal: "Severina je moje zlato, moje sonce, duša in ljubezen, sreča in žalost, moja prva in zadnja ljubezen."

V odkritem pogovoru je obžaloval, da je zamudil tri mesece sinovega odraščanja, in dodal: "Nisva otroka, da bi se razšla zaradi strahu, da bi zamudila boljšo priložnost. Oba sva zreli osebnosti in verjamem, da bova našla način, s katerim bova okrepila najin odnos, vse to v korist najinega sina. In - upam - tudi prihodnjih otrok."


Na Popovićeve besede se je Severina odzvala v pogovoru za Sceno Dnevnika Nove TV: "Lepo je, moški so tu, da se trudijo, da se trudijo okoli žensk, in to je zelo lepo." Hkrati pa je še poudarila: "Intervju je lep, iskren. Laska mi to, kar je rekel, pa tudi midva sva za vedno povezana, ker sva mama in oče enega prekrasnega fanta, in le čas bo pokazal, kako naprej."

Kljub neizogibnim vprašanjem o zasebnem življenju, ob katerih se že v njenih očeh vidi nejevolja, pa s popolnoma drugačnim tonom odgovarja o svojih skladbah, oboževalcih in načrtih. Po dveh letih je namreč na police prišel njen novi studijski album, na katerem je skupaj s preverjeno ekipo postregla s trinajstimi skladbami, od katerih so nekatere že zaživele v obliki singlov. Le pod eno izmed njih se je tudi podpisala kot avtorica - Ostavljena.

Za novo leto na odru
Božič bo preživela skupaj z Aleksandrom, medtem ko bo njeno čakanje na novo leto znova delavno. "Mislim, da samo eno leto nisem preživela silvestrskega večera na odru. Letošnjega silvestrovanja pa se še posebej veselim, ker ga bom preživela v beograjskem pubu, ki se imenuje Magazin. Na ta kraj me vežejo lepi spomini, ker sem tam promovirala svoj prejšnji album - Zdravo, Marijo. Zdaj pa bom novega," je pojasnila.

Severina bo tudi ena izmed glasbenih gostij, ki bo krajšala silvestrski večer na 1. programu Televizije Slovenija. Skozi najdaljšo noč v letu vas bosta vodila Katarina Čas in Seku M. Conde.

Ob vprašanju, kaj je tako posebnega na nastopanju prav na silvestrski večer, je odgovorila: "Menim, da tako kot proslavite novo leto, tako bo tudi v nadaljevanju leta. Ko ga proslavite s pesmijo in veseljem ter z znanimi obrazi, ki so v občinstvu, bo zagotovo takšno vse leto. Drugače pa imam rada koncerte, rada nastopam s svojim bendom - to je moja ljubezen že od otroštva. Že takrat sem imela rada petje in ples. To se je sprevrglo v delo oz. v prekrasen hobi, od katerega živim. Ne samo materialno, ampak še najbolj duhovno."

Križanke znova vabijo
Prihodnje leto je v njenih načrtih koncertna turneja po vseh večjih mestih nekdanje skupne države. "Upam na veliki koncert v Ljubljani. V mojih mislih so Križanke. Nazadnje sem imela velik koncert v Ljubljani pred dvema letoma, tremi leti - še v sklopu turneje Zdravo, Marijo. V naših mislih bo ob načrtovanju turneje konec marca in na začetku aprila tudi Ljubljana, saj spada med mesta, ki jih obožujem. Od večjih mest pa načrtujemo še postanke v Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Splitu in Skopju," je razkrila Severina.

Hvalospev slovenskim oboževalcem
Pevka pa je letos ob vseh dosežkih ostala najbolj iskana tuja glasbenica po podatkih vodilnega slovenskega spletnega iskalnika. Sama je ob tem za MMC dejala, da jo to zelo veseli. "Zahvaljujem se vsem oboževalcem v Sloveniji. Vem, da jih imam na Facebooku okoli 300.000, in res se zahvaljujem vsakemu oboževalcu za podporo. Za izvajalca ni večje sreče kot petje pred svojim občinstvom. Res mi je v veselje, da jih imam v Sloveniji," je dejala in v kamero poslala poljub ob besedah: "Vse vas imam rada."

Severina o letu 2012