Novookronana miss. Foto: Organizator
Novookronana miss. Foto: Organizator
Goran Karan s hrvaško Miss Universe Melite Fabečić in Miss Universe Slovenije 2011 Emo Jagodić. Foto: Organizator
Prireditev je povezovala Kaly Kolonič. Na sliki z Game Over, glasbenim presenečenjem večera. Foto: Organizator

Nova misica že v začetku oktobra odhaja na svetovni izbor za Miss Universe, ki bo letos 9. novembra v Moskvi.

Nina si želi postati kirurginja, igra violino in pleše hiphop, za mis fotogeničnosti pa so jo izbrali oboževalci na profilu Facebooka Miss Universe Slovenije. Za nagrado je prejela štipendijo 20.000 evrov za 4-letni študiji na zagrebški fakulteti za ekonomijo in menedžment (ZŠEM).

"Neizmerno sem vesela in počaščena, da bom lahko Slovenijo zastopala na svetovnem izboru. Vse svoje dolžnosti sprejemam z veseljem in obljubljam, da bom dala vse od sebe. Večer je bil zame zagotovo nepozaben in neizmerno hvaležna sem organizatorjem, ki so nas vse presenetili z brezhibno organizacijo na najvišji možni ravni," je po zmagi povedala novookronana mis.
In še: "Vsem finalistkam se zahvaljujem za neverjetno skupno potovanje v zadnjem mesecu in vesela sem, da sem dobila 13 novih prijateljic, ki si prav tako vse do zadnje zaslužijo prestižen naziv Miss Universe Slovenije."
En izbor preskočili
Prva spremljevalka je Sara Savnik iz Ajdovščine, druga spremljevalka pa Nataša Naneva iz Kranja. Naziv mis Simpatičnosti, ki so ga izglasovale finalistke med sabo, si je prislužila Barbara Lipej iz Celja.

Letošnja prireditev v Grand hotelu Portorož je bila razdeljena na dva dela, finalni šov in after šov, ki so ga popestrili pevski nastopi Manuelle Bračko, Gorana Karana, Marie Masle in Game Over.

Slovenija je sicer lani ostala brez predstavnice na Miss Universe, saj je zaradi zapletov krono kar dve leti nosila Ema Jagodič, Miss Universe Slovenije 2011. Ema je svoji naslednici zaželela vso srečo na svetovnem izboru in ji svetovala, naj ne obremenjuje preveč, naj bo sproščena in naj se zaveda, da je osebnost poleg zunanje lepote najbolj izražena ter da bo to zanjo neverjetna izkušnja, saj lahko na odru Miss Universe stojiš le enkrat v življenju.

Strokovno žirijo so letos sestavljali oblikovalec čevljev Gimmi Baldinini, dr. Duško Žgaljardić, estetski kirurg, dr. Maja Martinović, prodekanica zagrebške šole za ekonomijo in menedžmenta za diplomske študije in profesorica marketinga, Meira Hot, podžupanja občine Piran, Aleks Čeh, direktor prodaje Liffe Class Hotels & Spa, Paško Dodić, lastnik Zlatarne Dodić, in osnovalec krone, Vladimir Kraljević, lastnik licence za Miss Universe Hrvaške in Slovenije.