Eva je dejala, da obožuje naravo v njeni čudežni raznolikosti. Foto: Stane Sršen
Eva je dejala, da obožuje naravo v njeni čudežni raznolikosti. Foto: Stane Sršen
Saša Einsiedler in Domen Valič
Saša in Domen bosta tokrat pomladno razpoložena. Foto: Tatjana Splichal

Na dan, ko bomo zimi pomahali v slovo, bodo o pomladnem prebujanju in vsem, kar sodi k temu letnemu času, prepevali tudi gostje tokratne oddaje Parada. Pesmi Zvončki in trobentice, Vrača se pomlad, Ne čakaj na maj, Daleč je za naju pomlad, Pesem o pomladi in prijateljstvu in Pomlad bodo v novih preoblekah z Malimi ekrani zapeli Eva Hren, Anika Horvat, Matevž Šalehar - Hamo, Andraž Hribar, Darja Švajger in Eva Černe.

Oh, ta spomladanska utrujenost!
MMC je že pred oddajo za rokav pocukal tri nastopajoče in zbral njihove misli o pomladi. Presenetljivo, vsem prihod pomlad godi, hkrati pa priznavajo, da to ni njihov najljubši letni čas. Eva Hren, nekdanja članica zasedbe Katrinas, ki že nekaj časa "gradi" samostojno kariero, je dejala, da je pomlad eden izmed njenih ljubših letnih časov, a dodala: "Moj najljubši letni čas je v resnici čas, ko pomlad šele pričakujem. Zima."

Pa jo s prihodom pomladanskih mesecev zgrabi pregovorna spomladanska utrujenost? "Po naravi sem zaspanka in na pomlad postanejo moji izgovori, zakaj začnem z "uradnimi" urami šele po 10. uri, končno brez potrebe," se je pošalila na svoj račun. Vsako pomlad si zada tudi čiščenje, tako telesa kot stanovanja. "In vedno upam na zmago!"

Za svojo najljubšo skladbo v novi preobleki boste lahko glasovali po telefonu do nedelje do 17.00, na strani www.rtvslo.si/parada pa do torka.

Glas za zimo, glas za jesen
Eva Černe
je s soimenjakinjo zelo usklajena: "Čeprav mi je pomlad zelo pri srcu, pa ni moj najljubši letni čas. To je in mislim, da vedno bo, zima," je dejala 20-letnica, ki kljub mladosti ne more uiti spomladanski utrujenosti. Kaj pa pravijo moški? Andraž Hribar tudi ni glasoval za pomlad, saj je njegov najljubši letni čas - jesen.

Zanimivo, vsi trije pa so se v glasbi že srečali s prepevanjem o pomladi. Eva Hren je tako napisala glasbo za pesem Ko mojo glavo preseneti pomlad, ki jo je tudi zapela, Eva Černe pa je o pomladi, in to zelo uspešno, prepevala na Slovenski popevki 2007, saj je s skladbo Pomlad v mestu odnesla zmago po izboru občinstva. Tudi Andraž se spominja, da je v pomladi našel glasbeni navdih. Njegova pesem Pomlad se je znašla na debitantskem albumu Lubika.

Tudi pester pogovorni kotiček
O pomladi, o zlatih letih Slovenske popevke in tudi kar tako bodo v studiu Parade z voditeljema Sašo Einsiedler in Domnom Valičem tokrat kramljali dama Slovenske popevke Beti Jurkovič, besedilopisec Dušan Velkaverh in vrhunska violinistka Anja Bukovec, ki bo z Malimi ekrani zaigrala skladbo s svojega novega albuma.