Razpoloženi trojček Plestenjak-Maze-Massi v Črni na Koroškem. Foto: Facebook Jana Plestenjaka
Razpoloženi trojček Plestenjak-Maze-Massi v Črni na Koroškem. Foto: Facebook Jana Plestenjaka
Raay in Tina Maze
Raay je s Tino stal na odru v Schladmingu, kjer je množico med svetovnim prvenstvom zabaval Feel Slovenia Band. Foto: Facebook Raaya

V nedeljo, ko je Črnjanka dvignila v zrak veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu, so bila družbena omrežja polna "izlivov navdušenja" nad njenim izjemnim dosežkom. Številne Slovence je z nepozabno sezono, ko je v švicarskem smučarskem središču Lenzerheideju odmevala Zdravljica, ganila do solz in ljudje so kar tekmovali, kdo ji bo bolj polaskal in ji zapisal lepšo misel.

Smučarska zveza Slovenije danes ob 16.30 na Kongresnem trgu v Ljubljani pripravlja sprejem za naše zimske športnike - Tino Maze, Jakova Faka, Petra Prevca in Roka Marguča. Občinstvo bo ogrevala Neisha, sprejemu športnikov pa bo sledila zabava s Siddharto. Prenos sprejema boste lahko od 17.15 do 18. ure v živo spremljali na 2. programu Televizije Slovenija in na MMC-ju.

Na uspehe 29-letne smučarke niso bili imuni niti znani Slovenci, številni izmed njih so dopoldne še držali pesti za smučarko, zvečer pa se urejeni kot iz škatlice pojavili na podelitvi viktorjev. Zbrali smo nekaj odzivov pevcev, voditeljev in športnikov, ki so želeli pristaviti svoj "piskrček" k množici čestitk, ki jih je prejela najboljša smučarka na svetu.

Bo Tina Janu tudi v glasbeni navdih?
Začnimo z Janom Plestenjakom, ki je bil "gost presenečenja" na ponedeljkovem sprejemu Tine Maze v njeni domači Črni na Koroškem. Plestenjak je izrazil veliko spoštovanje njenim dosežkom, na odru sta skupaj zapela njegovo uspešnico Iz pekla do raja, nato pa se je glasbenik tudi zapletel v pogovor s Tino in z njenim trenerjem in življenjskim spremljevalcem Andreo Massijem. Jan je nato na Facebooku zapisal: "Tina, ti si nam v inspiracijo. J." Bo morda na podlagi tega poznanstva nastalo tudi kakšno glasbeno sodelovanje?

Glasbenik, s katerim je Tina že sodelovala, pa je glasbeni producent Aleš Vovk - Raay, ki je tudi eden izmed "krivcev" za njen prvi singel My Way is My Decision. Raay se je seveda tudi oglasil na Facebooku in zapisal: "Bravo Tina Maze in Team to amaze ... Vsem jasno, da je to ponos Slovenije ... in zagotovo ponos alpskega smučanja nasploh letos! Drugo sezono lahko samo "sidra na vlečnici" podaja Tina, pa bomo še vedno vsi na kolenih... KAPO DOL!!!!... Noro!"

Koroška Koroški
Da je Tina pravi "hit" med slovenskimi glasbeniki, dokazujejo tudi zapisi Natalije Verboten: "NAŠA ŠAMPIONKA Tina Maze JE SIMPLY THE BEST!! ČESTITKE in HVALA za nepozabno smučarsko sezono 2012/2013!! :)))", Alye: "Congratulation Tina Maze!" in Eve Boto, ki je bila tudi med nastopajočimi v ponedeljek v Črni. 18-letnica, ki prav tako prihaja s Koroškega, je pred nastopom na Facebooku zapisala: "Danes imam takšno čast, da lahko zapojem na sprejemu TINE MAZE v Črni na Koroškem !! :)) Kljub takšnemu vremenu KOMAJ ČAKAM!! :)"

Seveda (neponovljiva?) sezona Tine Maze ni šla mimo najbolj zagnanih tviterašev med znanimi Slovenci. Televizijski voditelj Marko Potrč je tako zapisal: "Hvala, @TinaMaze! Uživali smo. Z eno besedo, NEVERJETNO! Z ekipo ste več kot upravičili slogan #TEAMtoaMAZE. Zdaj pa malo odklopit ;)", humorist Boštjan Gorenc - Pižama pa je po podelitvi velikega kristalnega globusa duhovito ugotovil: "Čestitke, @TinaMaze! Zdaj imaš doma več kristala kot vsa Rogaška :)" Voditeljica Odmevov Rosvita Pesek pa se je vprašala: "Tina MAZE je najboljša na svetu. Slovenka, ki je dosegla največ. Ali se morda motim?" Bi morda s tem tvitom lahko odprla razpravo o "največji" Slovenki v zgodovini?

Z eno besedo: neustavljiva
Oglasili so se tudi športniki, ki so bili polni čestitk, kako pa drugače. Biatlonec Jakov Fak, ki je biatlonsko sezono končal kot četrti najboljši biatlonec na svetu, je Tino poimenoval kar Tina 2414 - po skupnem številu točk, ki jih je osvojila, seveda, metalec kladiva, že olimpijski zmagovalec Primož Kozmus (Tina zlate olimpijske medalje sicer še nima, ima pa iz Vancouvra leta 2010 dve srebrni), pa je bil kratek in jedrnat: "Neustavljiva! Bravo."