Lea bo pela v slovenskem jeziku. Foto: Eurovision.tv/Andres Putting
Lea bo pela v slovenskem jeziku. Foto: Eurovision.tv/Andres Putting
Lea Sirk
Spremljajo jo iste plesalke kot na Emi. Foto: Eurovision.tv/Andres Putting

"Letos sem na slovenskem evrovizijskem izboru Ema nastopila že četrtič - in zmagala, a tokrat zmage resnično nisem pričakovala. V šali sem vprašala svoje oboževalce na družbenih omrežjih, ali naj se tudi letos prijavim na Emo. In poglejte nas, zmagali smo!" je dejala pisani množici novinarjev z vse Evrope.

Lea bo Slovenijo zastopala z energično pesmijo Hvala, ne! v družbi štirih plesalk in spremljevalne pevke Karin Zemljič. Čeprav ji stavnice ne kažejo najbolje, pa je veliko pozornosti Slovenija oziroma njen nastop vzbudil s - tišino. Pred drugim refrenom namreč za nekaj sekund zmanjka glasbe, zato so na prvi vaji številni pomislili, ali gre morda za tehnično napako. Nikakor, to je "mala skrivnost velikih mojstrov" oziroma tisti drobcen, a pomemben dejavnik presenečenja, po katerem si bo, upajmo, milijonsko evrovizijsko občinstvo med 43 pesmimi zapomnilo prav nas.

O nenavadnem vložku je Lea odgovarjala tudi na tiskovni konferenci po drugi vaji: "Imela sem občutek, da pesem Hvala, ne! nekje na sredini postane rahlo dolgočasna, zato smo si mislili, da moramo nekaj storiti, da to popravimo. In domislili smo se nepričakovanega premora v sredini pesmi."

Četrtek je dan D
Kot je znano, bo v torek, 8. maja, v dvorani Altice Arena potekal prvi predizbor, v katerem se bo za deset mest v finalu pomerilo 19 držav oziroma pesmi. Dva dni pozneje, 10. maja, pa bomo lahko držali pesti tudi za Leo, ki se bo skušala v finale prebiti med 18 skladbami. Nastopila bo kot 17., predzadnja, za njo bo oder zavzel le še ukrajinski predstavnik Melovin.

Lea je že v pogovoru pred odhodom v Lizbono dejala, da nastopa ni veliko spreminjala, saj se bo držala tega, kar je predstavila februarja na Emi. Za nastop je izbrala kreacijo slovenskega modnega oblikovalca Davida Hojnika, tudi pričeske ni spreminjala, saj jo še naprej spremlja nežno rožnata kita.

V nedeljo ob 18.00 se bodo v portugalski prestolnici vsi nastopajoči sprehodili po rdeči preprogi.

30-sekundni posnetek in fotografije z druge vaje Lee Sirk si oglejte spodaj.