Pogovorna oddaja Ellen DeGeneres sodi med najbolj priljubljene ameriške televizijske oddaje. Foto: Reuters
Pogovorna oddaja Ellen DeGeneres sodi med najbolj priljubljene ameriške televizijske oddaje. Foto: Reuters

Priljubljena pogovorna oddaja Ellen DeGeneres se je med karanteno znašla v vrtincu obtožb o neprimernem obnašanju vodilnih in rasizmu. Čeprav je največ obtožb letelo na producente oddaje, so številni zaposleni izrazili tudi svoje neodobravanje glede tega, kako se glavna zvezdnica oddaje obnaša do drugih zaposlenih.

Po nekajtedenskem zanikanju obtožb so Ed Glavin, Jonathan Norman in Kevin Leman, producenti, proti katerim je največ zaposlenih vložilo pritožbe, zdaj zapustili oddajo. Ellen se je v skupinskem videoklicu s približno 200 zaposlenimi v oddaji čustveno opravičila za to, če jih je kdaj prizadela.

Oddaja je prejela številne nagrade. Foto: Reuters
Oddaja je prejela številne nagrade. Foto: Reuters

"Pravijo, da sem bila pogosto nesramna, da ljudem nisem posvečala dovolj pozornosti in nisem bila strpna. Kogar koli sem prizadela, se mu opravičujem. Nikoli vas nisem želela užaliti." Je povedala voditeljica in obljubila, da se bo poboljšala. V videoklicu je še obljubila, da bo 18. sezona oddaje, ki se bo začela 14. septembra, najboljša do zdaj.

Govorice o neprimernem obnašanju 62-letne voditeljice niso nič novega, vendar so ob nedavnih razkritjih dobile nove razsežnosti. Po številnih očitkih o nadlegovanju in drugih nepravilnostih je morala produkcijska hiša Warner Bros Television sprožiti notranjo preiskavo, v sklopu katere so se pojavile številne nepravilnosti. Preiskava še ni uradno končana, a pojavile so se govorice o neprimernem obnašanju vodilnih producentov oddaje, nekaterim pa očitajo celo spolno nadlegovanje.