MetalDays se na tolminsko sotočje znova vrača zadnji teden v juliju prihodnje leto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
MetalDays se na tolminsko sotočje znova vrača zadnji teden v juliju prihodnje leto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Številni glasbeni festivali po Evropi so sicer letos odpadli, tudi MetalDays, ki bi bil sicer prejšnji teden v Tolminu. Organizatorji so se pridružili Zavezništvu evropskih metalskih festivalov (European Metal Festival Alliance), ki danes začenja tridnevni spletni festival.

Združenje 13 evropskih festivalov metalske glasbe je oblikovalo spletno platformo, na kateri bo v petek, soboto in nedeljo potekal spletni festival metalske glasbe. S tem želijo tudi organizatorji slovenskega festivala obiskovalcem vsaj delno povrniti festivalski občutek. “Seveda se zavedamo, da to niti približno ni MetalDays festival. Noben tak dogodek ne more predstavljati tega, kar lahko doživimo na samem festivalu. Vseeno mislimo, da je dogodek zelo ekskluziven, cena je zelo nizka, 6,66 evra za celoten festival, ki traja tri dni,” pojasnjuje predstavnica festivala Nika Brunet.

Organizatorji so pripravili več kot 35 koncertov in videovsebin. ”Na platformi bomo imeli različne koncerte glasbenih skupin, pripravljenih imamo tudi kup intervjujev, večina nastopajočih bo na voljo tudi za klepet v živo, tako da bodo lahko obiskovalci poklepetali z njimi,” dodaja.

Festival bo mogoče spremljati na spletni strani metalfestivalalliace.com. “Celoten dogodek je posnet vnaprej, nekateri so posebej snemani za ta dogodek, nekateri pa so zmontirani kot ekskluzivni, še nikoli predvajani posnetki s festivala,” pravi Brunetova.