David širi svoj poslovni imperij. Foto: EPA
David širi svoj poslovni imperij. Foto: EPA

Pod imenom David Beckham želi oblikovati in prodajati športna oblačila in oblačila za prosti čas, poročajo britanski mediji. Podrobnosti še niso znane, a upokojeni nogometni zvezdnik se je že večkrat srečal s predstavniki svetovalnega podjetja Li & Fung.

Če se bo britanski idol množic res odločil za ta korak, si bo še bolj utrdil svoje mesto v svetu mode. Trenutno je že del zelo uspešne kampanje švedske verige H&M, za katero pomaga tudi oblikovati spodnje perilo, prihodnje leto pa bo to sodelovanje "začinil" še z lastnimi modeli kopalk. Poleg tega je tudi obraz modne znamke Belstaff, za katero je pred kratkim oblikoval deset modnih kosov z motorističnim pridihom, svojo kolekcijo pa je oblikoval tudi za nemškega športnega velikana Adidas.

38-letnik pa si želi na tržišču ponuditi tudi svoje ime, podobno kot njegova žena Victoria. Beckhamovi sicer živijo na veliki nogi, podatki za leto 2012 kažejo, da je samo David imel skoraj 32 milijonov dolarjev prihodkov, številke za lani pa naj bi bile še višje.