V finalni izbor natečaja najboljšega make-upa z naslovom
V finalni izbor natečaja najboljšega make-upa z naslovom "Poveži tehnologijo z lepoto" sta bili izbrani dve predstavnici iz Slovenije. Na fotografiji vidimo končni izdelek dela vizažistke Ane Firbas, katere model je bila pevka Karmen Zinrajh, ki ste jo pred kratkim lahko videli v oddaji Hri-bar. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Natečaj make upa "Poveži tehnologijo z lepoto"

Prvi mednarodni sejem Beauty @ Lifestyle Show je na 5.500 m2 razstavnega prostora prikazal najnovejše smernice s področja zdravja, lepote, rekreacije in mode.

Na sejmu so bile tudi številne modne revije in natečaji (natečaj manikure, natečaj mladih frizerjev zadnjih letnikov vseh frizerskih šol v Zagrebu, natečaj ličenja, pod okriljem šole Profokus in "Hair collection", ki je razveseljeval z najnovejšimi smernicami frizur in prav nič skoparil z nasveti za nego las).

Sejem - priložnost za sprostitev, poslovna sodelovanja, nagrade, nove ideje ...
Obiskovalci so lahko dobili na sejmu spektakla lepote od razstavljavcev veliko brezplačnih modnih in kozmetičnih nasvetov in nasvetov s področja rekreacije, sprostitve in življenjskega sloga. Sejmi so tudi odlična priložnost za različna poslovna sodelovanja in izmenjave idej tako med samimi razstavljavci kot med razstavljavci in uporabniki njihovih storitev.
Veliko je bilo tudi slovenskih.

Natečaj ličenja "Poveži tehnologijo z lepoto"
MMC se je na drugem dnevu sejma še posebej posvetil dogajanju na glavnem odru, ko je potekal sklepni del natečaja v ličenju. Zasebna šola oblikovanja in estetike Profokus iz Zagreba je razpisala natečaj ličenja z naslovom "Poveži tehnologijo z lepoto". Nanj se je prijavilo okrog 50 stilistov in vizažistov s svojimi modeli, strokovna komisija pa je po ogledu poslanih fotografij in preostalih razpisnih pogojih izbrala deset najboljših. Med izbranimi vizažisti jih je sedem prihajalo iz Hrvaške, ena iz Srbije in dve iz Slovenije (Ana Firbas, ki je svoj make-up pripravila na obrazu Karmen Zinrajh in Natalija Žižek, katere model je bila Ženet). Obe tekmovalni vizažistki sta bivši študentki srednje zdravstvene in kozmetične šole iz Maribora).

45 minut za izdelavo spektakularnega futurističnega make-upa
Sklepni del natečaja je slonel na vizažistih, ki so na glavnem odru prizorišča sejma imeli nalogo, da v 45 minutah izdelajo kar se da najustreznejši in najboljši make-up, ki ustreza razpisanemu naslovu. Žirija, v kateri smo opazili prav tako dve osebi iz Slovenije (Empera3zz in Špelo Veble), je po izteku predpisanega tekmovalnega časa ocenila te ti. i. "futuristične make-upe" in razglasila prve tri nagrajence, ki so prejeli nagrade sponzorjev. Izmed vseh sodelujočih se je odlično odrezala tudi slovenska ekipa, saj je Natalija Žižek osvojila tretje mesto.

V priloženem videoposnetku prisluhnite izjavi dua Lakshmi 2 (umetniško ime, pod katerim se skrivata bivša "Sestra" Empera3zz in Špela Veble) ter Nataliji Žižek, dobitnici tretje nagrade natečaja ličenja "Poveži tehnologijo z lepoto". Na dnu prispevka pa si lahko ogledate še fotografske utrinke preostalega sobotnega dogajanja na sejmu Beauty @ Lifestyle Show.




























Natečaj make upa "Poveži tehnologijo z lepoto"