Kim Jones. Foto: EPA
Kim Jones. Foto: EPA
Sorodna novica Umrl je veliki modni oblikovalec Karl Lagerfeld

Jones slovi po samosvojem slogu, ki vključuje mešanico uličnih oblačil in visoke mode. Kljub novi službi bo še naprej ostal na čelu blagovne znamke Dior Men, ki jo je preoblikoval tako, da privlači tudi mlajše potrošnike. Njegova oblačila so nosile številne znane osebnosti, med njimi tudi A$AP Rocky, Robert Pattinson, Rami Malek in K-pop zvezdniki BTS, oblikoval pa je tudi obleko, ki jo je David Beckham nosil na poroki princa Harryja in Meghan.

46-letnik, rojen v zahodnem predelu Londona, je odraščal v Keniji, pozneje pa študiral moško modo na londonskem Central Saint Martins. Leta 2003 je lansiral svojo prvo modno linijo, ki je nosila ime po njem samem – Kim Jones. Leta 2018 je prevzel funkcijo nadzornika moške konfekcije in dodatkov v Diorju.

Svoj pečat je pustil tudi pri drugih modnih hišah, najbolj izstopa sodelovanje pri liniji Louis Vuitton x Supreme.

Britanski oblikovalec bo na novem položaju prevzel naloge Karla Lagerfelda, ki je v modni industriji kraljeval več kot 50 let. Lagerfeld je bil poleg modne hiše Fendi, ki slovi po izdelkih iz krzna in usnja, od leta 1983 tudi ustvarjalni vodja luksuzne modne hiše Chanel.

Jonesu je v sporočilu za javnost "najtoplejšo dobrodošlico" izrekla Silvija Fendi, umetniška direktorica modnih dodatkov in moških oblačil pri Fendiju. Dodala je, da do Jonesa "goji globoko spoštovanje in prijateljstvo" in "se veseli, da bo Fendijevo ustvarjalno vesolje dvignil na višjo raven."