Bansijeva spletna stran je odslej del velikega otroškega portala, ki na enem spletnem mestu ponuja RTV-jeve radijske in televizijske oddaje, namenjene otrokom in mladostnikom. Foto: MMC RTV SLO
Bansijeva spletna stran je odslej del velikega otroškega portala, ki na enem spletnem mestu ponuja RTV-jeve radijske in televizijske oddaje, namenjene otrokom in mladostnikom. Foto: MMC RTV SLO
Slikanica Nenavadno potovanje slona Bansija
Pobrskajte po novem otroškem spletnem portalu in nam pošljite svoje mnenje ter predloge. Najboljše bomo nagradili z interaktivno slikanico Nenavadno potovanje slona Bansija. Foto: MMC RTV SLO

Spletna stran v teh dneh dobiva svojo dokončno podobo, že zdaj pa vas vabimo, da jo obiščete in prisluhnete kateri izmed radijskih ali televizijskih oddaj ter si preberete različne prispevke.

Tudi MMC-jev slon Bansi, ki je vse od 31. avgusta 2009 imel svojo samostojno spletno stran, je odslej del velikega otroškega portala. Obiščete jo tako, da na vrtljivem kolesu izberete Bansija in že lahko prebirate njegove odgovore, zanimivosti, risbice, si ogledate videoposnetke, ki jih je posnel v katerem izmed vrtcev, šol ali družinskih prireditev. Na Bansijevo spletno stran so vabljeni tudi starši, saj je rubrika Za starše namenjena obveščanju in svetovanju staršem.

Koledar otroških oddaj na RTV-ju
Da ne bodo otroci in starši pozabili na katero izmed radijskih in televizijskih oddaj, bo odslej poskrbel pregleden koledar, ki ponuja kronološki seznam radijskih in televizijskih oddaj, ki si jih v določenem dnevu lahko ogledate oz. jim prisluhnete na radijskem ali televizijskem sporedu. Če pa katero izmed oddaj kljub temu zamudite, jih lahko najdete v radijskem ali televizijskem spletnem arhivu.

Pošljite nam svoje mnenje in osvojite slikanico
Nova podoba otroške spletne strani pa ni edina novost, ki vam jo predstavljamo na MMC-ju. Novost je namreč tudi izid interaktivne slikanice z naslovom Nenavadno potovanje slona Bansija. To je že druga slikanica, v kateri ima MMC-jev slon Bansi glavno vlogo (prva je bila pravljica in pobarvanka Bansi v prometu). Avtor pravljice Nenavadno potovanje slona Bansija je mladinski pisatelj Igor Palčič, ilustracije pa so delo Ivana Mitrevskega. Slikanica je osnovana tako, da je na levi strani besedilo, na desni pa najdete različne naloge (križanko, poišči razlike, pobarvanko in še in še). Na zadnjih straneh so tudi rešitve nalog.

Desetim bralcem nove otroške spletne strani bomo pravkar izdano interaktivno slikanico tudi poklonili. Vse, kar je treba storiti, je, da na Bansijev spletni naslov bansi@rtvslo.si pošljete svoje mnenje o novem otroškem portalu. Je spletna stran dovolj pregledna? Morda kaj pogrešate? Kaj vam je še posebej všeč in kaj morda ne? Malce pobrskajte po spletni strani otroških junakov in nam pošljite svoje mnenje, pripombe, predloge. Zbirali jih bomo do torka, 22. aprila, do 14 ure. Kot rečeno, spletna stran v teh dneh še dobiva svojo dokončno podobo, zato so vaši predlogi še toliko bolj dobrodošli. Ne pozabite pripisati še svojega naslova, kamor želite, da vam slikanico Nenavadno potovanje slona Bansija tudi pošljemo.