Veselje po uspehu. Foto: Facebook/Lee Cimino
Veselje po uspehu. Foto: Facebook/Lee Cimino

Lee Cimino je na Facebooku pred dnevi objavil videoposnetek svoje "zarote", ki je postal prava spletna uspešnica.

Irski nizkocenovni prevoznik Ryanair je 1. novembra potnike obvestil, da ne smejo več brez doplačila na letalo nesti manjših kovčkov do deset kilogramov teže, ampak le še manjšo torbo. Vnos manjših kovčkov na letalo je mogoč le še za tiste, ki doplačajo za prednostno vkrcanje, za kar je treba odšteti šest evrov. Vsi tisti potniki, ki se ne odločijo za to možnost, pa morajo za oddajo prtljage plačati deset evrov.

Cimino je v Belfast na Severnem Irskem letel 3. novembra, torej so zanj že veljala nova pravila. A odločil se je za premeten načrt v garderdobni omari je poiskal najširši plašč in ga odnesel šivilji, ki mu je na notranji strani naredila več žepov. Stare spodnjice mu je prišila na podlago plašča, da jih je uporabil kot dodatne žepe, v notranjost je skril tudi torbico s kozmetičnimi pripomočki, ki jih je dal v majhno embalažo.

Ko je tako opremljen prišel na letališče, je bil prepričan, da bodo letališki uslužbenci njegovo prevaro spregledali, a to se ni zgodilo in Britanec je na krov uspešno "pretihotapil" vsebino celotnega kovčka. Po uspešni misiji je vse priprave od začetka do konca objavil na Facebooku.