Manekenske lutke so odete v elegantna oblačila v slogu štiridesetih. Foto: Twitter
Manekenske lutke so odete v elegantna oblačila v slogu štiridesetih. Foto: Twitter

Podjetja v Virginiji se pripravljajo, da bodo spet odprli svoja vrata. Prav vsa so postavljena pred različne izzive, vendar so nekatere pri premagovanju ovir trenutnega časa še posebej iznajdljiva. Priznana restavracija The Inn, ki je okronana s tremi Michelinovimi zvezdicami, se je domislila edinstvene, za nekatere celo srhljive ideje. Fotografija, ki so jo objavili na družbenem omrežju Instagram, prikazuje razkošno veliko jedilnico restavracije, napolnjeno z lutkami manekenskih mer v elegantnih oblačilih. “Socialno distanciranje v slogu INN,” so zapisali.

Restavracija je dobila novo podobo ob pomoči gledališča Shirlington's Signature, ki je posodilo lutke, in tamkajšnje livarne, ki je ustvarila mize. Notranjost restavracije je že skoraj do podrobnosti pripravljena na odprtje, ki bo 29. maja.

Poskrbljeno bo za vse goste, tudi za lutke, zagotavlja lastnik Patrick O’Conell. Natakarji bodo lutkam nalivali pijačo in občasno tudi (enostransko) pokramljali, piše Today. "Lutke me navdušujejo od vedno," je dejal O'Connell. "Nikoli se ne pritožujejo in lahko se zabavate, ko jih oblačite. S tem, ko smo morali za polovico zmanjšati kapacitete restavracije, se je rešitev zdela očitna – napolniti jo z zanimivo oblečenimi lutkami. To bo omogočilo dovolj prostora za resnične goste, sprožilo nasmehe in zagotovilo nekaj zabavnih fotografij." Komentarji pod objavo na Instagramu so mešani. Nekaterim potencialnim obiskovalcem se zdi smešno, drugi pravijo, da je videti "čudaško".

Restavracija v Little Washingtonu, ki je približno 90 minut zahodno od Washingtona, se razprostira na 24 hektarjih in vključuje čudovite vrtove, vijugaste poti, kmetijo in kokošnjak s kristalnim lestencem.

O'Connell, ki je znan po svojem prefinjenem ameriškem kuhanju, je bil pred kratkim del dokumentarnega filma PBS. Velikokrat poudari, da uresniči skoraj vse ideje, tudi tiste, ki se najprej zdijo nepomembne.

Na kosilu s pando

Tajska je v začetku tega meseca sprostila nekatere omejitve za podjetja, saj se je število primerov koronavirusa upočasnilo, kar je restavracijam omogočilo ponovno odpiranje, vendar s strogimi pravili za zmanjšanje tveganja za širjenje virusa. “Prej smo za mizami imeli samo en stol, saj so tudi stranke lahko prihajale le posamezno. Zdelo se mi je čudno, želel sem jim dati družbo,” pojasnjuje Natthwut Rodčanapanthul, lastnik vietnamske restavracije v Bangkoku. Obiskovalcem tako družbo delajo plišaste pande, ki pa obiskovalcem “pomagajo” tudi pri izbiri jedi. “Veliko jedi vključuje bambus in pandam je to področje veliko bolj jasno,” doda lastnik.