Razsežnosti tega, kar se je zgodilo na rdeči preprogi, se sprva ni zavedala. Foto: AP
Razsežnosti tega, kar se je zgodilo na rdeči preprogi, se sprva ni zavedala. Foto: AP

Cuthbertova sicer dela kot manekenka in igralka v oglasih, po podelitvi nagrad pa je dejala, da ni želela namenoma zasenčiti zvezdnikov, temveč da je na dan prišel njen manekenski instinkt in da so modne fotografije nastale, ker je ob pravem času pogledala v pravo kamero.

Za People je dejala, da ni želela zasenčiti zvezdnikov, temveč je na plano prišel njen manekenski instinkt. Foto: AP
Za People je dejala, da ni želela zasenčiti zvezdnikov, temveč je na plano prišel njen manekenski instinkt. Foto: AP

"Povsod je ogromno fotografov. Ne glede na to, kje stojiš, se znajdeš vmes," je pojasnila za People. "Če pa se ves čas pojavljaš v ozadju, moraš imeti vsaj lep obraz."

Hostesa je v sklopu večera promovirala vodo Fiji, številni pa so jo označili za eno najboljših hostes, saj je resnično poskrbela, da je bilo podjetje, za katero je delala, ves čas v ospredju. "Zelo veseli smo, da vsi govorijo o naši vodi," so na Twitterju zapisali predstavniki podjetja, ob tem pa se še pošalili, ali Cuthbertova morda tudi v tem trenutku ne stoji za njimi.

Bilo je tudi nekaj fotografij z nerodnimi izrazi

"Fotografi morajo posneti ogromno fotografij, seveda ne moreš na vseh biti popoln, zato so posneli tudi veliko fotografij, na katerih imam naravnost čuden izraz."

Manekenka se je pojavila na fotografijah z množico zvezdnikov, med drugimi tudi z Judy Greer, Idrisom Elbo, Ericom Langom in Tonyjem Shalhoubom, čeprav se ji je v spomin najbolj vtisnil Jim Carrey. "Obožujem njegovo delo. Odrasla sem ob gledanju njegovih filmov in zdelo se mi je kar malo smešno, da sem se znašla v ozadju tega."

Kot so se fotografije z rdeče preproge hitro pojavljale na spletu, je tudi ona vse bolj postajala spletna senzacija, vendar se tega takrat še ni zavedala. "Sanjalo se mi ni, kaj se dogaja, pri sebi nisem imela mobilnega telefona. Šele ko so šli mimo eni izmed zadnjih, ki so se sprehodili po rdeči preprogi, in mi kazali telefone, sem ugotovila, za kaj gre. A razsežnosti tega se takrat še nisem zavedala."