Valižanska reprezentanca uživa v takšnem razgledu. Foto: Reuters
Valižanska reprezentanca uživa v takšnem razgledu. Foto: Reuters

Nogometne zveze vseh udeleženk na EP-ju so skrbno izbrale, kje bodo njihove ekipe nastanjene. Mesta, ki so jih izbrali, so morala imeti najprej ustrezna pripravljalna središča, da bi se ekipe lahko najbolje pripravile na tekmece, veliko časa pa so namenili tudi izbiri hotelov.

Naši sosedje Hrvati, ki so odlično začeli prvenstvo, bivajo v mondenem letovišču Deauville v Normandiji. Igralci in člani strokovnega štaba so v dvorcu iz leta 1929, ki so ga preuredili v razkošen hotel Hotel du Golf Barriere, kjer najcenejša prenočitev stane 200 evrov.

Italijanski selektor Antonio Conte je za italijanske medije povedal, da so navdušeni nad gostoljubnostjo mesta Montpellier, kjer je njihova baza, povedal je, da je njihova zveza izbrala popolno lokacijo za azzure. Hotel Courtyard by Marriot so odprli leta 2012, oblikoval pa ga je priznani arhitekt Jean Nouvel.

Angleži so izbrali hotel Auberge du Jeu Paume, ki je 40 km iz Pariza in kjer najcenejša prenočitev znaša 328 evrov.

Ena lepših baz je španska, hotel Atalante Relais Thalasso and Spa je na otoku Ile de Re, ki ga s kopnim povezuje most. Tudi valižanska reprezentanca lahko uživa ob razgledu na morje.

Pripravljalne baze so od hotelov oddaljene največ 20 minut vožnje, vsak izmed krajev mora imeti primerno letališče, da lahko odpotujejo na tekme.

Spodaj si lahko pogledate, kako so videti hoteli, v katerih so reprezentance (pod vsako fotografijo je napisano, katera reprezentanca je nastanjena tam), vse dokler ne izpadejo z EP-ja. Kdo bo zadnji zapustil pripadajočo bazo?