Dokončno odobritev preimenovanja so prejeli avgusta lani. Foto: AP
Dokončno odobritev preimenovanja so prejeli avgusta lani. Foto: AP

Ulico so preimenovali iz Rodeo Road v Obama Boulevard, izbrali pa so jo zato, ker je Obama tam 20. februarja 2007 gostil svoj prvi predvolilni shod.

"Ta ulica bo za vsakega otroka, ki se bo peljal tukaj mimo in videl ime prvega temnopoltega predsednika naše države, predstavljala opomnik, da noben cilj ni nedosegljiv in da nobene sanje niso prevelike," je ob uradnem razkritju novega imena na Twitterju zapisal predstavnik mestnega sveta Herb Wesson, ki je odločitev o preimenovanju ulice uradno sporočil leta 2017.

Rodeo Road sicer ni prva losangeleška ulica, preimenovana v čast nekdanjih predsednikov – v istem okraju namreč lahko najdemo tudi Washington Boulevard, Adams Boulevard in Jefferson Boulevard.

Po poročanju CNN-a so dokončno odobritev za preimenovanje dobili avgusta lani – deset let po tem, ko je Obama tudi uradno postal prvi temnopolti predsedniški kandidat demokratov.

Mestni svet je odločitev za preimenovanje ulice sprejel soglasno, župan pa je sporočil, kako vesel je, da bo ulica obiskovalce Los Angelesa za vedno spominjala na Obamovo zapuščino.