Psica je bila sprva nekoliko presenečena, ko je videla, da za njene mladiče skrbi kokoš, vendar je pomoč ni motila. Foto:
Psica je bila sprva nekoliko presenečena, ko je videla, da za njene mladiče skrbi kokoš, vendar je pomoč ni motila. Foto:

Lastnika kmetije v Shrewsburyju, Edward in Ros Tate, sta bila šokirana, ko sta opazila, da za mlade psičke skrbi njihova kokoš Mabel. Ko se mladiči nagnetejo v košaro, nova mama razpre krila in jih greje. Pravita, da kokoš vedno počaka, da mladiče zapusti njihova pasja mama Nettle, nato pa prevzame njeno vlogo.

Tako je lahko Nettle, kadar je žalostna zaprta pred hišo ali na sprehodu, brez skrbi, saj za njih skrbi "varuška" Mabel. Lastnika pravita, da je bila psica sprva nekoliko presenečena, vendar je pomoč ni motila.

Tudi zase trdita: "Presenečena sva bila, ko se je to prvič zgodilo. Najprej je dogajanje opazila moja 13-letna hčerka in nas poklicala, naj pogledamo kaj se dogaja. Ko smo videli, da Mabel počiva na psičkih, smo se začeli smejati."

Morda se prijazna kokoš želi oddolžiti gospodarjem, saj bi pri katerem drugem lastniku že končala na krožniku, Rosovi pa so jo vzeli v svoj dom. Vsi upajo, da bo imela Mabel kmalu tudi sama svoje 'piščančje mladiče', bojijo pa se, da ji psica usluge ne bo vrnila.

V javnost so že prišle različne zgodbe - na primer, kako so psi začeli skrbeti za mačje mladiče, in tudi tokratni primer iz Anglije, čeprav se je zgodila ta zares nenavadna kombinacija, ni osamljen. Podoben primer se je pred dvema letoma zgodil tudi v Braziliji, kjer je kokoš začela skrbeti za sedem zapuščenih psičkov.

V spodnjem videu si lahko pogledate mlado veverico, za katero skrbi psica.