V Kopru bo stal park vodnih športov. Foto: BoBo
V Kopru bo stal park vodnih športov. Foto: BoBo

Odprtje parka namreč sovpada s prireditvijo Olimpijski dan, ki jo bo Koper gostil prvič in na kateri se bodo predstavili slovenski udeleženci olimpijskih iger v Riu.

Center vodnih športov Active Koper, ki bo stal na koncu Semedelske promenade, naj bi zadovoljil tako potrebe izkušenih športnikov kot tudi začetnikov, ki želijo spoznati različne vodne športe in z morjem povezane dejavnosti.

V okviru parka bodo organizirali tudi različne delavnice in izobraževanja za otroke, za katere je ključnega pomena, da se v poplavi nadomestkov športnih aktivnosti čim bolj vključujejo v aktivnosti na prostem.

Vsebine športnega parka bodo nadgrajevali, med osnovnimi pa bodo uporabnikom na voljo kajak, kanu, windsurf, SUP, pedalin, kitesurf, jadranje, potapljanje, ribarjenje in vožnja s plovili.

Letos bo športni park deloval vse konce tedna do 4. septembra od 8. do 21. ure. Za večje skupine bo mogoče organizirati tudi dodatne programe, tečaje in delavnice, tudi med tednom. Prijava na aktivnosti bo v času obratovanja mogoča na INFO TOČKI prizorišča, sicer pa tudi prek aplikacije na spletni strani.

Razvoj Kopra
Koper se v zadnjih letih intenzivno razvija v atraktivno in aktivno turistično destinacijo, ki je s svojim zaledjem in geografsko lego ogromen potencial za različne športne in rekreativne dejavnosti.

Z razvojem cestne infrastrukture, ki s preusmeritvijo glavnih tokov prometa pomembno razbremenjuje obalno območje med središčem Kopra, Žusterno in Izolo, so se odprle nove možnosti razvoja športno-turistične infrastrukture, ki lahko pomembno poveže in obogati širšo regijsko ponudbo ter pripomore k dodatni oživitvi tega dela obale, so sporočili iz koprske občine.