Foto:
Foto:

V torek so bili uradniki v Uradu za zaščito narave obveščeni, da so dan prej opazili morskega leva, ki se je "sprehajal" po poljih, najbližji kanal z vodo pa je bil od tam oddaljen okrog 1,8 kilometra.

Policija in naravovarstveniki v Los Banosu so bili v velikih dvomih o resničnosti poročil o videnjih 143-kilogramskega samca morskega leva, ko so začela prihajati v ponedeljek od 7. ure naprej.

Najprej se je na prizorišču pojavil prometni policaj, ki ga je o tej morski živali obvestil nek motorist, ki je peljal skozi mesto, od San Francisca oddaljeno 192 kilometrov.

Kot je povedal šef policijske patrulje Mike Panelli, je policaj šel pogledat, in resnično, na polju je zagledal morskega leva. Poklicali so biologa Grega Gerstenberga iz kalifornijskega urada za ribe. Ta je bil prepričan, da ko bo prišel na kraj, bo zagledal vidro ali pa velikega bobra. Greg je kasneje povedal, da ni verjel, da bo res zagledal morskega leva, ampak kakšno drugo žival. Ljudje, po njegovem mnenju, večkrat vidijo stvari, ki niso to, kar najprej mislijo, da so. Dodal je, da še nikoli ni slišal, da bi našli morskega leva tako daleč od morja.

Kasneje so CHiPpyja, kot so poimenovali levčka, odpeljali na pregled v Center za morske sesalce v Sausolito, kjer so ga pregledali. Gerstenberg je dejal, da se je žival najverjetneje izgubila, medtem ko je plavala za ribami po mreži kanalov, ki prepletajo rodovitno pokrajino med Los Banosom in obalo Tihega oceana.