Kitajci bodo gledali cenzuriran program. Foto: Reuters
Kitajci bodo gledali cenzuriran program. Foto: Reuters

Glavni medijski regulator v državi, urad za medije, tisk, radio, film in televizijo Ljudske republike Kitajske (SAPPRFT) je objavil nova pravila, ki veljajo za televizijski program v državi. V dokumentu piše, da je "absolutno prepovedano prikazovanje igralcev, katerih duša in moralnost nista v skladu z načeli kitajske komunistične stranke in katerih duša ni plemenita".

Poleg tega kitajski gledalci ne bodo mogli gledati prizorov z igralci, ki so "brez okusa, prostaški in nespodobni", katerih "ideološka raven je nizka in so brez ugleda" in ki imajo "problematično moralno integriteto ter so se že kdaj zapletli v kakšen škandal". Poleg tega nova pravila določajo, da v televizijskih programih ne smejo biti prikazani igralci s tetovažami in takšni, ki predstavljajo kulturo hiphopa ali kakršno koli subkulturo, ki je drugačna od prevladujoče, poroča revija Time.

Država je pravila za televizije zaostrila, potem ko je bil z resničnostnega pevskega tekmovanja Singer na televiziji Hunan brez pojasnila odstranjen raper GAI s pravim imenom Džu Jan. Drugi raper, znan kot PG One, se je moral opravičiti, potem ko je v eni svojih pesmi žalil ženske in hvalil uporabo mamil. Nekemu raperju pa so med nastopom na televiziji med prenosom zameglili verižico, ki jo je nosil okoli vratu.