Mladenič je bil prepričan, da ga sredi Dubrovnika čaka velika ljubezen. Foto: EPA
Mladenič je bil prepričan, da ga sredi Dubrovnika čaka velika ljubezen. Foto: EPA

Mladoletnik je pred dnevi na spletu spoznal dekle iz Dubrovnika, s katerim sta se nato prek aplikacije za komuniciranje Skype dogovorila, da se srečata na osrednji ulici v starem mestnem jedru Dubrovnika, Stradunu. Dekle naj bi ga tam ob 19.00 počakalo v beli Adidasovi trenirki.

Fant za izlet v Dubrovnik ni imel denarja, zato je približno 200 metrov od svojega doma v Jastrebarskem pri Zagrebu sosedu ukradel avtomobil znamke hyundai atos, saj je njegov lastnik v njem pozabil ključe, nato pa se povsem brez prebite pare podal na pot proti jugu.

Približno na pol poti proti 600 kilometrov oddaljenem Dubrovniku, nekje pri Šibeniku, je mladenič ostal brez bencina, zato se je ustavil na črpalki. Napolnil je rezervoar, nato pa pobegnil, zaradi česar so zaposleni na črpalki obvestili policijo.

Za vsako ceno na zmenek
Posebna enota hrvaške prometne policije je 16-letnika kmalu izsledila, a ta ni upošteval njihovih pozivov, naj ustavi. Policisti mladoletnika niso želeli na silo ustaviti med vožnjo, da ne bi ogrozili drugih udeležencev v prometu, so pa obvestili kolege, ki so na mladoletnika počakali na zadnjem odcepu dalmatinske avtoceste, med Vrgorcem in Ravčo.

A mladoletnik se ni želel ustaviti niti pred zasedo, temveč je trčil v policijsko vozilo. Šele potem so ga prijeli in ga prepeljali v Split, kjer so počakali na prihod njegovih staršev. Hrvaški mediji pa ne poročajo, ali ga je dekle na Stradunu tudi v resnici (zaman) čakalo ...