Tereza Kesovija je že štirikrat nastopila v znameniti pariški dvorani Olympia. Foto: MMC RTV SLO
Tereza Kesovija je že štirikrat nastopila v znameniti pariški dvorani Olympia. Foto: MMC RTV SLO

Glasbenica, ki praznuje 50 let ustvarjanja, je na začudenje tako hrvaške kot srbske glasbene scene objavila, da bo 22. in 23. januarja prihodnje leto nastopila pred srbskim občinstvom.

Ena najbolj znanih hrvaških pevk, ki od začetka vojne na območjih nekdanje Jugoslavije ni nastopila v Srbiji, je dolga leta zavračala razgovore s srbskimi mediji in povabila, naj nastopi tudi pred njihovim občinstvom. Tereza je kot razlog za svoje obnašanje navedla vojne travme.

"V spoštovanje vseh oboževalcev, ki me imajo radi že vsa ta leta, je prav, da grem v Srbijo. Vse, kar sem rekla, je bila posledica vsega slabega, kar se je dogajalo," je dejala Tereza za srbski Blic. "Predolgo nisem bila tukaj, to ni moja niti vaša krivda, ampak prepričana sem, da vas bom z glasbo prepričala, da vas imam najraje na svetu. Vse slabe stvari moramo pustiti v preteklosti in z ljubeznijo gledati v boljše čase."

Danes so besede Tereze Kesovije čisto drugačne, še pred nekaj leti je pevka namreč zatrjevala, da za 'noben denar na svetu' ne bo nastopila v Srbiji.