Chicovo petje Beyoncejine pesmi je postalo spletna senzacija. Foto: EPA
Chicovo petje Beyoncejine pesmi je postalo spletna senzacija. Foto: EPA

Papiga amazonka po imenu Chico zabava obiskovalce naravnega parka Lincolnshire v Bostonu s svojim prepevanjem znanih skladb. Amazonke so namreč vrsta ptice, ki lahko ponovi človeški govor s čistim glasom.

Po spletu je tako veliko pozornosti pritegnil posnetek, na katerem Chico glasno prepeva uvodne verze uspešnice iz leta 2008 If I Were A Boy, ki jo sicer poje ameriška zvezdnica Beyoncé. V enem tednu si je posnetek ogledalo več kot 10.000 ljudi, poroča Daily Mail.

9-letna papiga ima presenetljiv posluh. "Po več kot 25 letih dela s temi neverjetnimi pticami me še vedno presenečajo," je priznal Steve Nichols, direktor naravnega parka. Zelenorumena papiga navdušuje vedno večje množice: "Kdo bi si mislil, da bo papiga s svojo popularnostjo povzročila težave s socialnim distanciranjem," je še dodal.

Chico že ima zveste oboževalce

Redni obiskovalec Graham Gardner je povedal, da je ptica, ki sicer lahko živi tudi do 100 let, postala zvezda parka. "Ljudje se je ne naveličajo, pred njeno kletko je vedno vrsta ljudi, ki čaka, da jo vidijo – včasih se zdi, kot da je dejanska popzvezda." Chico naj bi začel naključno prepevati, ljudi pa tako zabava. "Dejansko ima dober glas. Nikoli ne veš, morda ga bo Simon Cowell kontaktiral, " se je še pošalil.

Chico je v zdajšnje domovanje prišel pred 18 meseci, nasmeh na obraze obiskovalcev pa riše tudi s posnemanjem drugih znanih skladb, kot so Poker Face pevke Lady Gaga, Firework Katy Perry in You Drive Me Crazy, skladbo dua Gnarls Barkley.