Ugriz pitona so oskrbeli z antiseptičnim mazilom. Foto: Reuters
Ugriz pitona so oskrbeli z antiseptičnim mazilom. Foto: Reuters

59-letna Helen Richards je bila na obisku pri sorodnikih, ko je dobila nestrupen ugriz približno meter in pol dolge kače, ki sicer sodi v družino pitonov.

Utrpela je manjše rane, za nepovabljenega gosta pa je poskrbela skrbnica za plazilce Jasmine Zeleny, ki je pojasnila, da v tako vročem vremenu kot trenutno pesti Avstralijo, kače pogosto iščejo vodo ravno v straniščih.

Richardsova je za lokalne medije pojasnila, da je ob ugrizu začutila ostro bolečino. "S hlačami okrog gležnjev sem skočila v zrak in se obrnila okrog, nakar sem videla dolgovrati želvi podobno žival, ki se je umikala nazaj v školjko," je dejala.

Manjše rane so oskrbeli z antiseptičnim sredstvom, skrbnica za plazilce pa je pojasnila, da je ta vrsta pitonov relativno nenevarna. "Žal je Helen praktično blokirala izhod, ki si ga je kača zamislila, zato se je odzvala v strahu. Vendar dokler sem tja prispela jaz, se je že umirila in kačo zvabila v past."

Tovrstni pitoni so sicer v Avstraliji precej pogosti, vendar njihovi ugrizi niso strupeni. Vseeno pa prebivalcem v primeru ugrizov priporočajo cepiva za tetanus, še poroča britanski BBC.