Kristen Bell je pri 27 letih igrala srednješolko. Foto:
Kristen Bell je pri 27 letih igrala srednješolko. Foto:
Igralska zasedba serije, ki ima na IMDB-ju visoko oceno 8,2.
Velik draž za gledalce je bila kompleksna romantična zgodba med Veronico in Loganom.
Z nanizanko so se poistovetili številni. Kritiki so bili mnenja, da je precej bolj realistično in duhovito prikazovala srednješolsko življenje kot druge mladinske serije tistega časa, kot je bil denimo O. C.
Veronica je srednješolka, ki v prostem času dela kot detektivka.
Nad vrnitvijo Veronice Mars je navdušena tudi Lena Dunham, ustvarjalka in glavna igralka serije Punce (Girls), ki je ta hip ena najbolj vročih serij na ameriški televiziji. Foto: Twitter

In z njihovo pomočjo bo predčasno pokopana serija (2004-2007) zdaj zaživela kot film.
Manj kot 11 ur po tem, ko sta avtor serije Rob Thomas in njena glavna zvezda Kristen Bell napovedala kampanjo na Kickstarterju, so oboževalci zbrali potrebna dva milijona dolarjev za financiranje filma.

"Popolnoma osupel sem. Sanjal sem o tem in si moral stalno prigovarjati: Nehaj, Rob, trapast si. Spet boš razočaran," je povedal Thomas za EW. "Še v sanjah pa si nisem mislil, da se bo to zgodilo. Pišuka. Bolje za nas, da posnamemo res dober film."

Moč oboževalcev
Kristen Bell je bila približno 10 let starejša od najstniške detektivke, ki jo je igrala. A danes 32-letna (in visoko noseča) svetlolasa igralka se je popolnoma pripravljena ponovno preleviti v bistro, odločno in samosvojo Veronico.

"Dragi papež: oprosti, ker so ti oboževalci VM ukradli vso pozornost na tvoj prvi dan. Mislim, ni mi zares tako zelo žal, ampak zdelo se mi je vljudno to reči," je Bellova zapisala na svojem Twitterju, od katerega se od vsega navdušenja včeraj sploh ni premaknila.

"Vedela sem, da so oboževalci Veronice Mars kul, ampak pojma nisem imela, da so zmožni take moči. Neustavljivi so - kot Veronica. Na obrazu mi bo ostala večna rdečica, tako srečna sem, da sem povezana s to celotno zadevo," je še povedala Kristen.

Cilj več kot presežen
Cilj kampanje je bil zbrati dva milijona dolarjev v 30 dneh, a je bil ta s pomočjo več kot 33.000 donatorjev dosežen že po dobrih štirih urah (Kickstarterjev rekord), oboževalci pa še kar ponujajo denar. Thomas se je že pred nekaj leti obrnil na studio Warner Bros s scenarijem za film, a so ga odgovorni zavrnili, saj niso bili prepričani, da je dovolj zanimanja zanj.

A pri Warnerju so zdaj le dali zeleno luč, zavezali pa so se tudi, da bodo pokrili račun za promocijo, trženje in distribucijo. Thomas pravi, da "več ko bo denarja, boljši bo film": "S tremi milijoni si zdaj lahko privoščimo pravi pretep. 10 milijonov? Kdo ve ... Lahko bi obletnica dijakov srednje šole Neptune potekala na jedrski podmornici! Ali pa se prikaže hobit! Na koncu bi bila lahko bollywoodska plesna točka! Vedno sem si želel režirati Billa Murrayja. Bomo pogruntali nekaj kulskega. Hej, če bo številka dovolj visoka, se bodo pri Warnerju gotovo strinjali, da je drugi del filma dobra ideja."

Gledalci maloštevilni, a zato toliko bolj zagreti
Film naj bi začeli snemati to poletje, v kinematografih pa naj bi bil že na začetku leta 2014.

Veronico Mars je produkcijska hiša CW po treh sezonah zaradi slabe gledanosti (seriji se nikdar ni uspelo prebiti niti med stoterico najbolj gledanih nanizank) ob zgroženosti gorečih oboževalcev ukinila. Serija je kljub maloštevilnim gledalcem dobila številne pohvale kritikov, ki so hvalili bistre dialoge, poglobljeno karakterno študijo, ostrino, humor in "klasični kalifornijski noir žanr".

Znašla se je na skoraj vseh seznamih najboljših serij tistih let. Zagreti oboževalci Veronice Mars so bili tudi številni ugledni scenaristi in avtorji serij.

Oboževalci so tudi po ukinitvi vseskozi upali na ponovno obuditev serije ali pa na film. Za to so se zavzemali tudi tesno povezana igralska zasedba in ustvarjalci. Bellova je po Veronici Mars posnela vrsto bolj ali manj neopaženih filmov, trenutno pa igra z Donom Cheadlom v seriji House of Lies.