Hajika so po odigrani tekmi pozdravili številni navijači. Foto: Reuters
Hajika so po odigrani tekmi pozdravili številni navijači. Foto: Reuters

Hajik, ki bo prihodnji teden dopolnil 74 let, je rekord postavil, v dresu izraelskega nogometnega kluba Ironi Or Yehuda. Po tekmi je sledila slovesna podelitev certifikata Guinnessove knjige rekordov, ki je uradno priznala Hajikov rekord.

"Pripravljen sem na še eno tekmo," je povedal Hajik, ki se je med vratnicama nekajkrat odlično izkazal. Kljub temu je njegova ekipa proti klubu Ramat Gan iz Maccabija izgubila s 5 proti 1.

Poraz vseeno ni pokvaril razpoloženja po tekmi. "To ni v ponos zgolj meni, temveč tudi celotnemu izraelskemu športu," je novinarjem povedal Hajik, ki je bil sicer rojen v Iraku, v Izrael pa se je z družino preselil, ko je bil star štiri leta.

Izredno ponosna je bila tudi Hajikova družina. Eden od njegovih sinov je povedal, da sta z očetom od nekdaj igrala nogomet. "Neverjeten je," je povedal njegov 36-letni Moše Hajik. "Pri igranju nogometa sem se vedno utrudil prej kot on," je dodal ponosni sin.

Do pred kratkim je za najstarejšega nogometaša, ki je odigral profesionalno tekmo, veljal Robert Carmona iz Urugvaja, ki je leta 2015 odigral tekmo za urugvajski klub Pan de Azucar. Po navedbah Guinnessove knjige rekordov je bil Carmona takrat star 53 let.