Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Motokros Gajser na zahtevni peščeni podlagi prehitel Prada in dobil kvalifikacije

8.6.2024 17:28

Tim Gajser je zmagovalec kvalifikacijske dirke za VN Latvije v Kegumsu. Na zahtevni peščeni podlagi je prehitel Španca Jorgeja Prada, ki je za las obdržal vodstvo v skupnem seštevku.

Okolje ZN: Iz oceanov jemljemo več, kot je mogoče obnoviti

8.6.2024 17:16

Svetovni dan oceanov poudarja pomembno vlogo, ki jo imajo oceani v vsakdanjem življenju ljudi. Oceani so pljuča planeta in pomemben vir hrane ter bistven sestavni del biosfere, svarijo pri Združenih narodih.

Dediščina Zgodovina, zapisana v kovance: kako je Gorazd Učakar koval spomine na "miniaturne spomenike"

8.6.2024 16:40

Od osamosvojitve je Republika Slovenija s priložnostnimi kovanci zaznamovala že 65 pomembnih dogodkov. Največ likovnih rešitev je prispeval Gorazd Učakar, ki se jim v Narodnem muzeju Slovenije posvečajo z novo razstavo.

Evropske volitve 2024 Na tokratnih evropskih volitvah lahko svoj glas odda 360 milijonov volivcev

8.6.2024 16:24

Evropske volitve v članicah potekajo od četrtka, kot prvi so šli na volišča Nizozemci, v večini držav bodo potekale v nedeljo. Volilno pravico ima nekaj več kot 360 milijonov evropskih državljanov, med njimi v nekaterih članicah Unije tudi že 16-letniki.

Ture avanture Brezplačne prenočitve za mlade pohodnike na Sardiniji

8.6.2024 15:42

Da bi mlade pohodnike spodbudili k raziskovanju Sardinije, so se pri fundaciji Cammino Minerario di Santa Barbara odločili, da vsem mladim, ki se odpravijo na 500 kilometrov dolgo rudarsko pot, podarijo tri prenočitve po izbiri.

Evropa Vladi Srbije in Republike Srbske sprejeli deklaracijo o skupni prihodnosti srbskega naroda

8.6.2024 15:16

Po molitvi za srbski narod, ki so se je udeležili srbski predsednik Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbske Milorad Dodik in drugi politiki, so na skupni seji vlad soglasno sprejeli skupno izjavo o zaščiti pravic in "skupni prihodnosti naroda."

Teniški turnirji Iga Swiatek v velikem slogu do četrtega naslova v petih letih

8.6.2024 15:00

Iga Swiatek je v velikem slogu še četrtič osvojila Roland Garros. V finalu je s 6:2 in 6:1 odpravila presenetljivo finalistko Jasmine Paolini. Obračun je trajal le uro in osem minut.

Slovenija Vrečko: Glas zgodovine nas opozarja in roti, naj ne ponovimo napak preteklosti

8.6.2024 14:25

Govorci na slovesnosti ob 79. obletnici osvoboditve podružnice koncentracijskega taborišča Mauthausen pod Ljubeljem so glede vojne v Ukrajini in genocida v Palestini, pa tudi petkovega dogodka v Ljubljani, opozorili na nevarno ponavljanje zgodovine.

Glasba Prvi slovenski citrarski orkester v Brežicah praznuje 25 let delovanja

8.6.2024 13:55

Citre, ljudsko strunsko glasbilo, so bile včasih skoraj pri vsaki hiši. V Glasbeni šoli Brežice so igranje na citre začeli poučevati v 90. letih prejšnjega stoletja in kmalu zatem ustanovili prvi citrarski orkester.

Citat za prebrat Jacques Villeneuve o Danielu Ricciardu

8.6.2024 13:31

Zakaj je sploh še del formule ena? V prvih sezonah je premagoval Sebastiana Vettla, ki ni bil več na vrhuncu moči. Potem je premagoval Maxa Verstappna, ki je bil star 18 let. Od takrat ni premagal več nikogar.

Preberite tudi V streljanju na univerzi v Panami ubit študent

8.6.2024 13:23

Na univerzi v mestu Santiago de Veraguas na jugozahodu Paname se je v petek zgodil eden redkih primerov streljanja, ko sta dva oborožena moška napadla skupino študentov.

Zanimivosti Na dno skakalnice po zgolj enem treningu? Z lahkoto.

8.6.2024 13:15

Organizatorji drugega Flight Festa v skakalnem centru Ilirija so dokazali, da je lahko smučarski skakalec prav vsak. Praznik smučarskih skokov na ljubljanskem Mostecu se danes ob 17. uri nadaljuje z dobrodelno revijo skakalnih reprezentantov.

Preostali športi Savšek si je zagotovil olimpijsko vozovnico

8.6.2024 12:47

Olimpijski zmagovalec in kanuist Benjamin Savšek je na tekmi svetovnega pokala v Pragi osvojil drugo mesto, s tem pa si je tudi zagotovil olimpijsko vozovnico za Pariz.

Bližnji vzhod ZN zahteva izpustitev svojih uslužbencev, ki so jih v Jemnu pridržali hutijevci

8.6.2024 12:34

Jemenski hutijevci so pridržali 11 uslužbencev ZN-a, ki si prizadeva za njihovo čimprejšnjo in brezpogojno izpustitev.

Napovedujemo V Mestni galeriji Nova Gorica razstava Irwinov in trojice predstavnikov modernizma

8.6.2024 12:27

Razstavljene so slike s poudarjenim simbolom križa, ki zaznamuje večino slikarskih del kolektiva Irwin. Ob slikah članov skupine bodo na ogled tri slike, ki ob kolektivu predstavljajo vrhunec slovenskega modernega slikarstva.

Citat Viljem Leban

8.6.2024 12:04

V digitalni dobi informacije ne potrebujejo fizičnega prostora, ampak so nekje na spletu. Iz tega bi lahko sledilo, da tudi knjižnice kot fizični prostor niso potrebne. A dejstvo je, da se je v digitalni dobi obisk univerzitetnih knjižnic povečal.

Vizualna umetnost Tanja Pak osvojila nagrado grand prize na tekmovalni razstavi stekla na Japonskem

8.6.2024 11:57

Slovenska umetnica Tanja Pak je na mednarodni razstavi sodobne umetnosti v steklu v Tojami na Japonskem za delo Rêverie prejela najvišjo nagrado grand prize. Njeno delo bo razstavljeno v Muzeju umetnosti v steklu Tojama in bo postalo del stalne zbirke.

Preberite tudi V Sloveniji leta 2022 obratovalo 863 naprav za ravnanje z odpadki

8.6.2024 11:35

V Sloveniji je leta 2022 obratovalo 270 naprav za recikliranje odpadkov, 577 naprav za predelavo odpadkov z zasipanjem in 13 naprav za energetsko predelavo odpadkov.

Znani Celine Dion odkrito o hudi bolezni: "Tako je, kot da bi te nekdo davil"

8.6.2024 11:34

Celine Dion je v prvem televizijskem intervjuju po pretresljivi diagnozi sindroma toge osebe, ki jo je razkrila leta 2022, odkrito spregovorila o zdravstvenih težavah. Njeno stanje je trenutno veliko boljše, kot je bilo pred časom, ko je skoraj umrla.

Afrika Po umiku prepovedi pomoči tihotapcem več migrantov odhaja iz Nigra, a jih manj doseže Evropo

8.6.2024 11:33

Po razveljavitvi zakona o kriminalizaciji sodelovanja pri tihotapljenju ljudi se je število migrantov, ki zapuščajo Niger, močno povečalo, kar pa se za zdaj ne odraža v številu prihodov migrantov prek Sredozemskega morja v Evropo.

Knjige Dušan Merc: "Če ne bi imeli Primoža Trubarja, potem nas tudi danes ne bi bilo"

8.6.2024 11:28

Danes obeležujemo dan Primoža Trubarja, utemeljitelja knjižne slovenščine, ki je leta 1550 izdal Katekizem, prvo knjigo v slovenščini. Ob Trubarjevem dnevu bodo po Sloveniji potekale tudi številne kulturne prireditve.

Okolje Padavine se poslavljajo, nedelja bo deloma sončna

8.6.2024 11:18

Po napovedih agencije za okolje bodo padavine zvečer povsod ponehale, ponoči se bo delno razjasnilo. V nedeljo bo deloma sončno, občasno bo na nebu povečana koprenasta oblačnost. V ozračju bo tudi nekaj puščavskega prahu.

Atletika Šutej ne bo branila brona s prejšnjega evropskega prvenstva

8.6.2024 11:16

Tina Šutej je dan po zmagoslavju Kristjana Čeha drugi dan evropskega prvenstva v atletiki v Rimu odpovedala nastop v kvalifikacijah v skoku s palico, so sporočili iz slovenske reprezentance.

Ah, ta leta Ah, ta leta: Po svetu

8.6.2024 11:09

Potovanja nam ponujajo odmik od vsakodnevnega ritma življenja, širijo nam pogled na svet, pomagajo pri razumevanju sebe in drugih. So vrata v drugačne svetove, nove zgodbe in neponovljive izkušnje.

Stran 18 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov