Foto: Organizator
Foto: Organizator

Na polnem Kongresnem trgu so za "male borce" nastopili številni domači in tuji glasbeni zvezdniki, glavne in največje zvezde tega čarobnega in edinstvenega dogodka pa so bili otroci, ki imajo hude redke bolezni, za katere so se s koncertom zbirala sredstva, so zapisali v sporočilu za javnost.

Sorodna novica Otroci z redkimi boleznimi še vedno zapostavljeni

Koncert, ki ga je s častnim pokroviteljstvom podprl predsednik republike Borut Pahor, je po besedah njegovega pobudnika, glasbenika SoulGrega Artista, zapuščina njegovega sina Viljema Julijana, ki je pri dveh letih in pol izgubil bitko z neozdravljivo boleznijo. Na koncertu so poleg vrhunskih glasbenikov nastopili tudi mali borci.

V Društvu Viljem Julijan bodo celoten znesek, zbran s koncertom, tako s prodajo vstopnic kot s koncertno poletno zbiralno akcijo, ki so jo začeli že v juniju, namenili za njihov dobrodelni Sklad Viljem Julijan, s katerim finančno pomagajo otrokom z redkimi boleznimi.

"Vsa sredstva, ki smo jih zbrali s tem prekrasnim dogodkom, z našo zbiralno akcijo, bomo v celotni namenili malim borcem," pa so povzeli besede predsednika Društva Viljem Julijan Nejca Jelena.

Video 1: Prispevek TV Slovenija

Veliki koncert za otroke z redkimi boleznimi

Video 2: Oddaja Ugriznimo znanost na temo redkih bolezni

Video 3: Sobotni Dnevnikov izbor

Sobotni Dnevnikov izbor: Otroci z redkimi boleznimi