Vremenske razmere za ponedeljek naj bi bile odlične. Foto: Organizator
Vremenske razmere za ponedeljek naj bi bile odlične. Foto: Organizator
Vsi sodelujoči gostinci na krstnem sladokuškem pokalu Krvavcu. Foto: Organizator

Izjemno uspešno južnotirolsko izvirno različico si je zamislil kuharski mojster Norbert Niederkofler, ki si je v hotelu Rosa Alpina v Alta Badii prislužil tri Michelinove zvezdice.

Chef Niederkofler je v to italijansko smučarsko središče, ki vsako leto gosti tekme za svetovni pokal, pripeljal nekaj najboljših kuharskih mojstrov z območja Alpe-Adria, ki so po smučarskih kočah ustvarjali gurmanske prigrizke za lačne smučarje, hkrati pa so si lahko v sproščenem vzdušju izmenjali dragocene izkušnje. Od Slovencev sta bili v elitno druščino povabljeni Ana Roš (Hiša Franko) in Ksenja Mahorčič (Gostilna Mahorčič).

A letos prvič v desetletju Chef's Cupa ni bilo, namesto njega pa je Niederkofler organiziral malce bolj elitni in specifični dogodek Care's z zvenečimi kuharskimi in vinarskimi imeni z vsega sveta, ki so na okroglih mizah razpravljali o prihodnosti visoke kulinarike in etičnem, trajnostnem pristopu do gastronomije. Slovenske barve sta zastopala Roševa in Tomaž Kavčič (Zemono).

Okusi Slovenije na eni gori
Primeren čas torej za selitev t. i. Chef's Cupa pod Alpe. Priložnost sta izkoristila Kavčič in Luka Jezeršek, ki bosta v ponedeljek, 25. januarja, na Krvavcu zbrala nekaj svojih najboljših kuharskih in vinarskih kolegov. Na prvem Gourmet Cupu Krvavec boste tako lahko poleg Jezerškovih in Kavčičevih specialitet okušali še kreacije Janeza Bratovža (Restavracija JB, Ljubljana), Boruta Jovana (Galerija okusov, Petrovče), Leona Pintariča (Gostilna Rajh, Bakovci), Tomaža Bolke (Gostilna Krištof, Predoslje pri Kranju) in Karima Merdjadija (Atelier Karim, Kamnik).

Program se začne že ob 8. uri, ko bo na Dvoru Jezeršek zajtrk in žreb štartnih številk, ob 11.00 na Krvavcu sledi smučarska tekma za Pokal Gourmet Krvavec 2016, na kateri bodo sodelovali najboljši športniki v klubu gostincev, vinarjev in gurmanov, ob 14. uri "Gourmet Apres Ski Party" s specialitetami vseh sodelujočih gostincev, po smučanju pa je ob 17. uri "after" ponovno rezerviran za Dvor Jezeršek.

Cena dogodka je 33 evrov, v kar je vključeno tudi celodnevno smučanje, oziroma 11 evrov za nesmučarje.