Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Portal Javnega zavoda RTV Slovenija je doživel prenovo, ki se je pripravljala dalj časa. Glavna sprememba za uporabnika je vizualna podoba spletnih strani in člankov, ki so končno prilagojeni prikazovanju na mobilnih napravah. Nekoliko smo spremenili organiziranost in prikaz vsebin na posameznih straneh, sam format člankov pa tudi omogoča več umeščanj različnih vizualnih vsebin. Pri tem stare vsebine ne bodo izgubljene ali arhivirane, temveč v novi preobleki še vedno dostopne.

Portal v stari podobi bo aktiven še kakšno leto, uporabnikom je dostopen na naslovu stari.rtvslo.si.

Na prenovljenem portalu so še vedno na voljo vsebine, ki jih ustvarja Uredništvo za nove medije: novice, intervjuji, zgodbe, kolumne, recenzije in aktualne avdio-/video vsebine. Prav tako posebne vsebine in portali, ki jih pripravljamo v MMC-ju, seveda pa tudi druge informacije, kot so podatki o Javnem zavodu RTV Slovenija, vremenski, prometni podatki ipd.

Tudi komentiranje člankov ostaja omogočeno, z nekaterimi dodatnimi možnostmi, kot je na primer neposredno odgovarjanje na posamezne komentarje.

Spoštovane uporabnice in uporabniki nam lahko vtise na novo podobo sporočite v komentarjih pod to novico ali na mmc@rtvslo.si. Najlepša hvala!

Prenova spletnega mesta rtvslo.si je bila precej obsežna. Poleg vizualne in funkcionalne prenove smo nadgradili tudi zaledni sistem in nekatere ključne uredniške aplikacije, na primer novinarski urejevalnik.

Prvo betarazličico smo uporabnikom ponudili 1. aprila letos. Od takrat smo jo nenehno nadgrajevali, to pa bomo nadaljevali tudi v prihodnjem letu.

Od nastanka, leta 1995, je spletna stran rtvslo.si zamenjala sedem podob, nekatere prenove so bile manj, druge bolj obsežne. Zadnja celostna prenova je bila izvedena leta 2009. Leta 2014 smo prenovili spletni arhiv, spored in prenose v živo ter jih združili pod okriljem novega portala RTV 4D.

Spletna stran RTVSLO.si ima mesečno v povprečju več kot 550 tisoč uporabnikov, vsak dan okoli 200 tisoč. Uporabniki si mesečno ogledajo več kot 55 milijonov vsebin. Glede na lansko leto zaznavamo 12-odstotno rast števila uporabnikov in devetodstotno rast števila ogledov. V primerjavi s spletnimi stranmi drugih evropskih javnih radiotelevizij se RTVSLO.si po dosegu domačih uporabnikov uvršča med vodilnih pet javnih evropskih radiotelevizij.

Oglejte si, kako se je naša spletna stran razvijala skozi leta:

1998 Foto: MMC RTV SLO
1998 Foto: MMC RTV SLO
1999 Foto: MMC RTV SLO
1999 Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
2003 Foto: MMC RTV SLO
2003 Foto: MMC RTV SLO
2005 Foto: MMC RTV SLO
2005 Foto: MMC RTV SLO
2007 Foto: MMC RTV SLO
2007 Foto: MMC RTV SLO
2009 Foto: MMC RTV SLO
2009 Foto: MMC RTV SLO

Naš pogled v novi podobi