Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Poskusi na živalih V Sloveniji se zmanjšuje število poskusov na živalih. Kaj to pomeni v praksi?

Kot kažejo evropska poročila, je Slovenija med državami, kjer opravijo najmanj poskusov na živalih. Zaradi (pre)majhnega števila poskusov nastajajo t. i. "presežki" živali, ki jih usmrtijo. Kakšni so torej postopki in prakse pri nas?

5

Bližnji vzhod Izraelska vojska po novih napadih na cilje Hezbolaha ne izključuje kopenske ofenzive v Libanon

Izraelska vojska nadaljuje obsežne napade na cilje Hezbolaha v Libanonu. Predstavnik vojske Daniel Hagari ob tem ni izključil možnosti kopenske ofenzive v Libanon.

5

Slovenija Težave z avtobusnimi prevozi povezane tudi s tem, da dva monopolista obvladujeta prevozniški trg

Z novim šolskim letom so novi vozni redi avtobusov povzročili številne težave potnikom, zlasti dijakom. Težave so na strani dveh koncesionarjev, so na Družbi za upravljanje javnega potniškega prometa opozorili že prvi teden.

45

Deželne volitve Zmaga socialdemokratov v Brandenburgu prinesla Scholzu vsaj nekaj olajšanja

Na volitvah v deželni zbor v Brandenburgu so zmagali socialdemokrati, ki so osvojili 30,9 odstotka glasov. Na drugo mesto se je z 29,2 odstotka uvrstila skrajno desna Alternativa za Nemčijo, ki so ji ankete napovedovale zmago.

29

16.000 kilometrov v 440 dneh Bežal je pred psi in medvedi, spal na poljih, vmes pa gonil – in prikolesaril do Singapurja

Gašper Šircelj se je nekaj ur po zagovoru diplome v Mariboru usedel na kolo. Smer: Singapur. Dobro leto je spal na poljih, bencinskih črpalkah in v templjih, spoznaval čudovite ljudi, v težkih trenutkih pa se bodril z besedami: "Tudi to bo minilo."

26

Novice

Maribor V Mariboru znova podražitev vrtcev

V Mariboru je napovedana nova podražitev vrtcev. Tokrat se bodo vrtci sicer podražili manj kot junija lani. Cena za prvo starostno obdobje bo višja za pet odstotkov, za drugo starostno obdobje pa za skoraj šest odstotkov.

7

Dan slovenskega športa Dodatna ura športa je lahko ključna za prihodnost Slovencev

"Otroci so pri gibalnih sposobnostih še vedno nadpovprečni v primerjavi z vrstniki iz tujine, a prednost kopni," pravi Gregor Jurak s Fakultete za šport. Učitelji medtem opažajo, da otroci težko naredijo tri sklece in da niti navodilom ne sledijo.

57

Vojna v Ukrajini Zelenski prispel v ZDA, kjer bo Bidnu, Trumpu in Harris predstavil "zmagoviti načrt"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prispel v ZDA, kjer bo predsedniku Joeju Bidnu predstavil "zmagoviti načrt" Kijeva za končanje vojne v državi, ki traja že dve leti in pol.

9

Šport

Dan slovenskega športa Po vsej državi pestro športno dogajanje ves teden

23. september je dan slovenskega športa, ki ga zaznamujemo peto leto zapored. Na ta dan se začenja tudi evropski teden športa, ki ga na pobudo Evropske komisije v Sloveniji med 23. in 30. septembrom zaznamujemo od leta 2015.

1

Košarka Grd padec Žige Daneua se je končal brez hujših posledic

Poleg visokega poraza Cedevite Olimpije na uvodu Lige ABA proti FMP-ju (75:62) je tekmo v Beogradu zaznamoval srhljiv padec mladega košarkarja Ljubljančanov Žige Daneua.

10

SP v kronometru Evenepoel ubranil naslov prvaka; Roglič 12.

Belgijec Remco Evenepoel je združil olimpijski naslov in naslov svetovnega prvaka v kronometru. V Zürichu je v napetem boju za dobrih šest sekund ugnal Italijana Filippa Ganno, tretji je bil še en Italijan, Edoardo Affini. Primož Roglič je bil 12.

635

Liga NFL Darnold izenačil osebni rekord in popeljal Vikinge do nove zmage

Nogometaši Minnesote so eno najlepših presenečenj začetka sezone Lige NFL, v 3. tednu so namreč pred svojimi gledalci gladko odpravili Houston s 34:7.

3

Prva liga Maribor po prvi četrtini diha za vrat Olimpiji, povsem blizu tudi Celje

S tremi goli v drugem polčasu so nogometaši Maribora v Lendavi premagali Nafto s 3:0 in se po prvi četrtini prvenstva približali Olimpiji le na točko zaostanka. Celje je z enakim izidom slavilo v Domžalah in je že na tretjem mestu, dve točki za zmaji.

104

Liga ABA Cedevita Olimpija prespala tretjo četrtino, tudi Krka začela s porazom

Košarkarji Cedevite Olimpije so v uvodnem krogu Lige ABA izgubili po zelo slabi predstavi v drugem polčasu. FMP je bil boljši s 75:62. Krka je v Novem mestu s 70:80 izgubila proti Megi iz Beograda.

84
Več

Kultura

Glasba Umrl je Igor Štuhec, skladatelj zaokroženega opusa, ki sega na najrazličnejša področja

Poslovil se je skladatelj Igor Štuhec, čigar opus obsega dela za soliste, komorne zasedbe in ansamble ter zborovska, vokalno-instrumentalna in simfonična dela. Za svoje delo je prejel nagrado Prešernovega sklada in Kozinovo nagrado za življenjsko delo.

FMF 15. Festival migrantskega filma: "Kadar govorimo o migracijah, govorimo o ljudeh"

Festival migrantskega filma, ki poleg Ljubljane poteka še v osmih drugih mestih po državi, tudi letos osvetljuje različne obraze migracij, azila in življenja beguncev. Tokrat prinaša 22 filmov iz 14 držav in spremljevalni program z desetimi gosti.

Beremo Tana French: Podobnost

Podobnost je drugi roman Tane French iz šestdelne kriminalistične serije Dublin Murder Squad in najbrž definitivni primerek leposlovja, ob katerem se mora bralec za sprejetje verjetnosti dogajanja popolnoma odpovedati kritičnemu razmišljanju.

Več

Zabava in slog

Ture avanture Na Kobariškem zelo zadovoljni s turistično sezono

Na Kobariškem so zelo zadovoljni s turistično sezono. Letos so imeli za več kot kot šest odstotkov več nočitev kot v istem obdobju lani.

Znani Član Abbe pri 79 letih tretjič v zakonski jarem

Član priljubljene švedske popskupine Abba Björn Ulvaeus se je po dobrih dveh letih zveze poročil s partnerico Christino Sas.

Znani Po težkem obdobju nov razlog za veselje – Olivia Munn je znova mamica

Igralka Olivia Munn in komik John Mulaney sta se razveselila rojstva drugega otroka. Deklico sta poimenovala Méi June.

Avtomobilnost Nio nima denarja za tovarno Audi v Bruslju

Za Audijevo tovarno v Bruslju vlada veliko zanimanja. Nemški mediji so pisali, da se za proizvodnjo zanima tudi kitajski Nio, vendar pa so v podjetju zanikali, da bi kupili tovarno v Belgiji.

6

Italijanska lepota Stožčasti modrčki in svetli lasje: kolekcija modne hiše Dolce & Gabanna poklon Madonni

V Milanu sta na tednu mode Domenico Dolce in Stefano Gabbana kolekcijo posvetila svoji muzi Madonni in njeni turneji Blonde Ambition iz leta 1990. Kraljica popa se je tudi udeležila modne revije, njen prihod so pospremile spontane stoječe ovacije.

2
Oglasno sporočilo

Fuge – funkcionalne in lepe

Pri zaključnih oblogah iz keramičnih ploščic ali kamnitega materiala imajo fuge poleg funkcionalne tudi zelo pomembno estetsko vlogo.

Zanimivosti Gluhoslepa popotnica in vplivnica Catarina Rivera: Želimo biti del družbe!

Ljubiteljica potovanj, narave, plesa in čaja, spletna vplivnica, predvsem pa borka za pravice in vključenost ljudi z različnimi oviranostmi. Je gluhoslepa, a je to ne ustavi in že vrsto let predava o invalidnosti in dostopnosti.

5
Več

Uredniški izbor

Sivo področje prehranskih dopolnil "Seveda je lažje poseči po prašku kot živeti in se prehranjevati disciplinirano"

"Seveda je lažje seči po izdelku za imunski sistem kot vaditi za izboljšanje telesne kondicije, poskrbeti za ustrezen vnos beljakovin in kakovosten spanec. In lažje je izbrati detox prašek kot skrbeti, da zaužijemo več sadja in zelenjave."

53

Reportaža Gušti v Križankah praznoval jubilej: "Ganjen sem, da je prišlo toliko ljudi"

Miha Guštin - Gušti je v slabih dveh urah občinstvo popeljal na nostalgično potovanje po svoji častitljivi 40-letni karieri. Med jagodnim izborom gostov v Križankah je bila tudi Polona Kasal, s katero sta postregla z dobršno dozo skupnih pesmi.

20

Felda poslal odstopno izjavo "Že osma menjava v vladi zagotovo ne more dobro vplivati na njeno delovanje"

"Zakaj je odstopil Felda, ostaja neznanka, ampak njegovo pojasnilo se zdi nenavadno," je odstop ministra za vzgojo in izobraževanje za MMC komentiral Boris Vezjak. "Ministrstvo je pod njegovim vodstvom ostajalo pasivno," dodaja Marinko Banjac.

100

Ob 10. obletnici "Referendum za neodvisnost leta 2014 je bil neke vrste škotska politična pomlad"

Na referendumu o neodvisnosti 18. septembra leta 2014 so se Škoti odločili, da ostanejo pod okriljem Združenega kraljestva, a glasovanje je vseeno prebudilo njihovo politično zavest, ugotavlja Alenka Jelen z univerze v Stirlingu na Škotskem.

12
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov